EUR: 333,33 Ft
CHF: 303,13 Ft
2019. szeptember 18., szerda
Diána

Egyéb Békéscsaba

Így ünnepeltük a gyermekeket

Gyermeknap alkalmából a Békés Megyei Könyvtár, a Munkácsy Mihály Múzeum és az oktatási intézmények színes rendezvényekkel kedveskedtek a fiataloknak.

Kézműves-foglalkozással kedveskedtek az érdeklődőknek Fotó: Fekete Róbert

A Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium már pénteken elkezdte az ünneplést: a Békéscsabai 1912 Előre néhány játékosát látták vendégül, akik amellett, hogy együtt rúgták a labdát a kicsikkel és nagyokkal, tiszteletjegyeket, lila-fehér karkötőket és aláírásokat osztottak. Szilágyi Tibor, az intézmény igazgatója kiemelte, a sport mindig is fontos szerepet kapott az iskolában, támogatják és segítik azokat a diákokat, akik valamilyen sportot űznek, és a diákolimpiákon is rendszeresen részt vesznek az iskola tanulói.


A Békés Megyei Könyvtár szintén programok hosszú sorával várta a fiatalokat. Viszont ezen a rendezvényen is nagy hangsúlyt fektettek a szervezők arra, hogy a gyerekek a játék és szórakozás mellett új ismereteket szerezzenek. Idén az indiánok világát ismerhették meg közelebbről. A filmvetítésen és kutyasimogatón túl zenés interaktív gyerekműsorral, 3D-s agyarmedál-készítéssel, nyomolvasással és bölényvadászattal, valamint arcfestéssel és kézműves-foglalkozással kedveskedtek az érdeklődőknek. A program végére pedig még egy totemoszlop is készült a könyvtárban.

Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Darth Vader beveszi a Bálnát

  Darth Vader beveszi a Bálnát

  Idén decemberben mutatják be a mozikban a Csillagok Háborúja kilencedik epizódját, amely a Skywalker kora címet kapta. Az ikonikus űreposz budapesti rajongói pedig most nem akárhogy készülhetnek a premierre, hiszen szeptember 15-től a Bálnába költözik a Csillagok háborúja – The Fans Strike Back kiállítás.

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.