2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Békéscsaba

Így ünnepeltük a gyermekeket

Gyermeknap alkalmából a Békés Megyei Könyvtár, a Munkácsy Mihály Múzeum és az oktatási intézmények színes rendezvényekkel kedveskedtek a fiataloknak.

Kézműves-foglalkozással kedveskedtek az érdeklődőknek Fotó: Fekete Róbert

A Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium már pénteken elkezdte az ünneplést: a Békéscsabai 1912 Előre néhány játékosát látták vendégül, akik amellett, hogy együtt rúgták a labdát a kicsikkel és nagyokkal, tiszteletjegyeket, lila-fehér karkötőket és aláírásokat osztottak. Szilágyi Tibor, az intézmény igazgatója kiemelte, a sport mindig is fontos szerepet kapott az iskolában, támogatják és segítik azokat a diákokat, akik valamilyen sportot űznek, és a diákolimpiákon is rendszeresen részt vesznek az iskola tanulói.


A Békés Megyei Könyvtár szintén programok hosszú sorával várta a fiatalokat. Viszont ezen a rendezvényen is nagy hangsúlyt fektettek a szervezők arra, hogy a gyerekek a játék és szórakozás mellett új ismereteket szerezzenek. Idén az indiánok világát ismerhették meg közelebbről. A filmvetítésen és kutyasimogatón túl zenés interaktív gyerekműsorral, 3D-s agyarmedál-készítéssel, nyomolvasással és bölényvadászattal, valamint arcfestéssel és kézműves-foglalkozással kedveskedtek az érdeklődőknek. A program végére pedig még egy totemoszlop is készült a könyvtárban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.