EUR: 326,27 Ft
CHF: 294,53 Ft
2019. július 17., szerda
Endre, Elek

Egyéb Miskolc

Ildi Rider: megírták a Borangolás hivatalos dalát

A 2010-ben alakult Ildi Rider zenekar Miskolcon talán a legigényesebb coverbanda. 2017 januárjában egy tagcserével alakult ki a mostani felállás: Árvai Ildikó – ének, Ladocsi Gábor – gitár, Hudák Attila – bass, Nagy Ferenc – dob, vokál, Gaál Szilárd – ének, gitár.

Ladocsi Gábort kérdeztük az aktualitásokról: „Januárban egy kicsit átgyúrtuk a műsort az új tag érkezésével, Szilárd egyébként gyorsan beilleszkedett és bírja a gyűrődést. A cover band koncepción nem változtattunk, csak eltoltuk a műsort a magyar nyelvű dalok felé.


Idén újjászületett az zenekar – fotó:Lokál

A repertoárban sok LGT-szám szerepel, ez közös nevező a tagok között – egyórányi anyaguk van tőlük ,, de Bikini-, Magna Cum Laude-, Republic-, Kowalsky-, Tina Turner-, Doobie Brothers-, Eric Clapton-, ZZ Top-szerzeményeket is játszunk. Mindenképpen a bluesban gyökeredző számok élveznek prioritást, és azt is kijelenthetjük, hogy ezek valamelyik korszak nagy slágerei voltak a ’70-es évektől napjainkig. Némileg áthangszerelve szólnak a dalok, fontos szerepet kapnak a vokális témák is. Mivel két énekesünk is van, így duettes dalaink is vannak, például egy Hooligans- dalt is így raktunk össze. Készültek már saját számok is, ezek már tíz fölött járnak, három a YouTube-on is megtekinthető megfilmesítve.”

A srácok felléptek már több nagyobb rendezvényen is, többek közt a 2013-as Miskolci Rockfesztiválon, a Kocsonya Farsangon, a Cinefesten, a Triatlon Nagyhéten Tiszaújvárosban, a KolorCity fesztiválon Kazincbarcikán, a Borsodi Fonón, de a Tolcsvai Borfesztiválra is visszatérő fellépők. A miskolci klubozás is fontos a zenekar életében, ősztől tavaszig minden hónapban van egy fellépésük a Zaccban és a szilveszter is bevált időpontjuk itt, de az Otthonka kávézóban is rendszeresen megfordulnak.


Idén májusban a Borangolás 2017 rendezvény szervezői kiírtak egy dalpályázatot, amire az Ildi Rider is nevezett és meg is nyerték a versenyt. Gábor erről az alábbiakat mondta: „Jövőre a 2018-as Borangolás hivatalos dala lesz a Bordal, amit még addig két verzióban is rögzítünk majd stúdióban. Lesz egy rádiós változat és készül egy cigányzenészekkel is, melyben nagybőgő, hegedű, cimbalom, brácsa hangszerelés vegyül a mi szólamainkkal. A 2018-as Borangolás hivatalos dala lesz a Bordal és természetesen játszani is fogunk a rendezvényen!”

A Borongolás zenéjét is az Ildi Rider írta – fotó: Lokál

Működik egy Ildi Rider City Folk projekt is, amiben akusztikus hangszerekkel a folkzenét keverik pop- és blueszenével. A zenekar nyáron sem fog unatkozni, június 23-án Kazincbarcikán, 24-én Miskolcon a Fröccsfesztiválon, július 29-én Tapolcán, augusztus 5-én Tolcsván a Borfesztiválon, 19-én Miskolcon az Otthonka kávézóban zenélnek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.