EUR: 324,87 Ft
CHF: 294,84 Ft
2019. július 19., péntek
Emília

Belföld

Illegális bevándorlás: A hétvégén 128 határsértő próbált Magyarországra szökni

Százhuszonnyolc határsértőt tartóztattak fel péntektől vasárnapig az ország területén a rendőrök – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken hét, szombaton 44, vasárnap 75 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. A román és ukrán határszakaszon két migránst fogtak el. Embercsempészés miatt két gyanúsított ellen indult eljárás.


A március 28-tól hatályos jogszabályok alapján a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet idején a rendőr az ország területén feltartóztathatja és visszakísérheti a határzárhoz a jogellenesen itt tartózkodó külföldit, ha nem merült fel bűncselekmény elkövetésének gyanúja.

Az elmúlt héten az ország területén 202 migránst tartóztattak föl, és kísértek vissza a rendőrök. A megelőző héten – június 12-től 18-ig – ez a szám 118 volt. A román és ukrán határszakaszon kilenc migránst fogtak el az elmúlt héten – derül ki a rendőrségi összesítésből.

Kapcsolódó Cikkek