EUR: 325,97 Ft
CHF: 294,00 Ft
2019. július 17., szerda
Endre, Elek

Egyéb Békéscsaba

Indonéz tánccsoport érkezik városunkba

Békés megyébe látogatott a napokban H. E. Mme. Wening Esthyprobo, az Indonéz Köztársaság magyarországi nagykövete Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke meghívására.

A nagykövet asszony elsőként meglátogatta a Csipai Cipészműhelyet Gyomaendrődön, ahol megismerhette a cipőkészítés folyamatát és hagyományait, majd a Tímár Panzió következett, szintén Gyomaendrődön, végül Békéscsabán, a Jókai Színházban zárult a program.


Zalai Mihály a látogatással kapcsolatban elmondta, hogy egy nagyon híres indonéz tánccsoport érkezik Békés megyébe szeptemberben, és azokat a lehetséges helyszíneket térképezték most fel a delegációval, ahol ez az együttes felléphet. Ez a csoport a különböző kultúrákat jeleníti meg egy-egy előadáson belül, izgatottan várják már az érkezésüket. A fellépés is része annak az együttműködésnek, amely Indonézia és Magyarország, illetve Észak-Szumátra és Békés megye között fennáll. A kultúra mellett várhatóan az oktatás és a gazdaság területén is erősödni fog a kapcsolat a két ország között.

Fotó: Fekete Róbert
Szarvas Péter polgármester, H. E. Mme. Wening Esthyprobo, az Indonéz Köztársaság magyarországi nagykövete, valamint Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke

 

Szarvas Péter polgármester úgy véli, hogy minden kulturális együttműködésnek számos előnye van. Elsőre talán különös, különleges lesz majd az indonéz csoport bemutatója a helyieknek, hiszen Európában élve a Kelet világa szokatlannak tűnhet. Viszont vannak kapcsolódási pontok, hiszen a táncnak, a néptáncnak Békéscsabán is olyan komoly hagyományai vannak, mint Indonéziában. A nagykövet asszony maga is nyitott volt arra, hogy megismerje az itteni sajátosságokat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.