2020. július 08., szerda
Ellák

Egyéb Salgótarján

Indulhat az Óbudai Egyetem fejlesztése

Megkezdheti salgótarjáni telephelyének kialakítását az Óbudai Egyetem. Az intézmény uniós pályázati forrásból 950 millió forintot nyert a salgótarjáni Népjóléti Központ Május 1. út 54. szám alatti ingatlanjának képzési központtá és kutatóhellyé alakítására. A munkálatok még idén elkezdődnek.

Látványterv a Salgótarjánban kialakítandó egyetemi kampusz bejáratáról

A közel egymilliárd forintos beruházásból megvalósuló campus azt a célt szolgálja majd, hogy a hallgatók mindent megkapjanak, ami szükséges a tanuláshoz, de azután is jól érezzék magukat – tudtuk meg Székyné dr. Sztrémi Melinda igazgatótól, aki hozzátette, hogy az épület kívül-belül megújul majd. Modern oktatóhelyeket és laborokat alakítanak ki benne, amelyek minden tekintetben megfelelnek a XXI. századi felsőoktatásnak. Elvégzik az ingatlan általános építészeti és épületgépészeti felújítását és egyedi arculatát is kialakítják.


Az Óbudai Egyetem szeptemberben indítja első felsőoktatási képzését a városban mérnökasszisztens szakon, jövőre pedig már az egyetemi alapképzést is elhozzák Salgótarjánba, ahol mérnök-informatikusokat képeznek majd. Az Óbudai Egyetem 192 fős hallgatói létszám elérését tűzte ki célul az elkövetkező években, s ez a szám más képzők becsatlakozásával tovább nőhet, az épület ugyanis több egyetem „befogadására” is, alkalmas, amihez a helyszíneket ebben a projektben kialakítják. A most induló képzésre az augusztusi pótfelvételi időszakban is lehet majd jelentkezni. Erről további információk a www.felvi.hu és a www.uni-obuda.hu/skkk oldalakon érhetők el.

Kapcsolódó Cikkek