EUR: 332,75 Ft
CHF: 302,42 Ft
2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Egyéb Nagykanizsa

Információk a városról

Hamarosan Kanizsán is elérhető lesz az az ingyenesen letölthető mobilalkalmazás, amellyel néhány gombnyomással kideríthető például az, hol és milyen közügyeket lehet intézni.

Az 1×1 névre hallgató fejlesztés a kormányhivatalok és különböző közintézmények elérhetőségeit tartalmazza, s már működik a fővárosban, illetve nyolc nagyvárosban, így Pécsett, Miskolcon, Debrecenben és Szegeden is. A következő körben Nagykanizsán is megjelenik az alkalmazás, ígéri a fejlesztő cég közleményében, amelyben az is olvasható: az androidos és iOS rendszereken futó 1×1 nevű applikáció segítségével megtalálhatók a legfontosabb közintézményeknek, például a kormányhivataloknak, az önkormányzati és közszolgáltató szervezetek ügyfélszolgálatainak telefonszámai, e-mail-címei és a nyitvatartási idejük is.


A jövőben nem kell a neten kutatni, telefonálni, nyomozni – az alkalmazás mindenben segít (Illusztráció: Gergely Szilárd)

Az alkalmazás azonban ennél többet is tud, elérhető a felületen az egyetemek, a könyvtárak, a múzeumok, sőt a bankautomaták listája is, és a Közérdekű információk menüpont alatt a szeretetszolgálatok, a hajléktalanokat segítő szervezetek és az állatmenhelyek is megtalálhatók.

A hivatalos ügyintézéshez szükséges információkon túl az 1×1 a programszervezésben is segítséget nyújt. A felhasználók például a budapesti változattal kulturális, sport- vagy akár gyerekprogramok, a főváros számos népszerű szórakozóhelyének, rendezvényközpontjának eseményei közül válogathatnak és az aktuális moziműsort is elérhetik.

Az ingyenes 1×1 segítségével hívást is lehet indítani és lehetőség van a kiválasztott intézményhez vezető út megtervezésére is. A nagykanizsai változat néhány hónapon belül elérhető, letölthető lesz.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.