2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Nagykanizsa

Információk a városról

Hamarosan Kanizsán is elérhető lesz az az ingyenesen letölthető mobilalkalmazás, amellyel néhány gombnyomással kideríthető például az, hol és milyen közügyeket lehet intézni.

Az 1×1 névre hallgató fejlesztés a kormányhivatalok és különböző közintézmények elérhetőségeit tartalmazza, s már működik a fővárosban, illetve nyolc nagyvárosban, így Pécsett, Miskolcon, Debrecenben és Szegeden is. A következő körben Nagykanizsán is megjelenik az alkalmazás, ígéri a fejlesztő cég közleményében, amelyben az is olvasható: az androidos és iOS rendszereken futó 1×1 nevű applikáció segítségével megtalálhatók a legfontosabb közintézményeknek, például a kormányhivataloknak, az önkormányzati és közszolgáltató szervezetek ügyfélszolgálatainak telefonszámai, e-mail-címei és a nyitvatartási idejük is.


A jövőben nem kell a neten kutatni, telefonálni, nyomozni – az alkalmazás mindenben segít (Illusztráció: Gergely Szilárd)

Az alkalmazás azonban ennél többet is tud, elérhető a felületen az egyetemek, a könyvtárak, a múzeumok, sőt a bankautomaták listája is, és a Közérdekű információk menüpont alatt a szeretetszolgálatok, a hajléktalanokat segítő szervezetek és az állatmenhelyek is megtalálhatók.

A hivatalos ügyintézéshez szükséges információkon túl az 1×1 a programszervezésben is segítséget nyújt. A felhasználók például a budapesti változattal kulturális, sport- vagy akár gyerekprogramok, a főváros számos népszerű szórakozóhelyének, rendezvényközpontjának eseményei közül válogathatnak és az aktuális moziműsort is elérhetik.

Az ingyenes 1×1 segítségével hívást is lehet indítani és lehetőség van a kiválasztott intézményhez vezető út megtervezésére is. A nagykanizsai változat néhány hónapon belül elérhető, letölthető lesz.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.