EUR: 325,92 Ft
CHF: 294,08 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Egyéb Ózd

Ínyencek versenyeztek Táblában

Minőségi zene, lelkes főzőcsapatok és vidám hangulat jellemezte a XI. Ózd-táblai Főzőversenyt. A kukták körül közel négyszázan tevékenykedtek – ki fakanállal, ki kínálgatással vett részt a programban.

Csutor László önkormányzati képviselő szervezésében rendezték meg az idei táblai főzőversenyt, amelyre Sátáról, Szentsimonból és Ózd több városrészéből is érkeztek kukták, hogy a nagyközönség előtt adjanak számot főzőtudásukról. A versenyzők délelőtt tíz órakor gyújtottak a kondérok alá, miután gyorsítónak egy-egy kupica pálinkát felhajtottak – amolyan szakács módra. A sürgés-forgás kora délután ért véget, amikor a zsűri előtt kellett bemutatni a főzőtudomány végeredményét. Voltak, akik tradicionális magyar ételeket készítettek, mások egzotikusabb falatokkal próbálkoztak. Az ózdi Digitális Erőmű és Filmtörténeti Élménypark csapata annyira komolyan vette a főzést, hogy hétfogásos menüvel lepték meg a bírákat. Végül az ő ízviláguk nyerte el a döntnökök tetszését.


Fotó: Lokál
Képalá: Riz Gábor országgyűlési képviselő Tóth Pál (balra) és Csutor László (jobbra) fideszes képviselővel

A délutáni programban a Domaházi Hagyományőrzők léptek színpadra, majd helyi táncosok, zenészek szórakoztatták a közönséget. A sztárfellépő a Sipos Péterrel (Irigy Hónaljmirigy), valamint a zenei berkekben jól ismert Jankai Bélával és Kálmán Györggyel felálló Triász zenekar volt, akik nívós zenei produkcióval lepték meg a publikumot.

Riz Gábor országgyűlési képviselő az esemény közösségformáló erejét méltatta, hiszen számos barát, ismerős gyűlt össze ezen a napon. Csutor László a majálishangulatot emelte ki, ahol kulturáltan szórakoztak a táblai polgárok és a vendégek, amiben szerepet játszott a fellépők átgondolt kiválasztása is.

Fotó: Lokál
képalá: Salgó tűzhelyen is rotyogott az ebéd

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.