2019. szeptember 23., hétfő
Tekla, Líviusz

Egyéb Kecskemét

Ismét bányais olimpiai siker!

Simon Dániel Gábor, a Bányai Júlia Gimnázium tanulója remekelt Észtországban a május 20. és 24. között 22 ország részvételével megrendezett európai fizikai diákolimpián. 

Magyarországot három tanuló képviselte, köztük Simon Dániel Gábor, aki bronzérmet szerzett. A kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium tanulójának tanára Bakk János. A tehetség ezüstérmes társai az olimpián Marozsák Tóbiás és Németh Balázs voltak, a magyar csapatot Vankó Péter és Vigh Máté, a Műszaki Egyetem tanárai vezették.

Simon Dániel (a képen jobbról második) bronzérmet szerzett a fizikaolimpián!

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.