2019. július 22., hétfő
Magdolna

Egyéb Tatabánya

Ismét megválasztották Tatabányán a Mindennapok Hőseit

A Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesület kezdeményezésén összesen öt kategóriában szavazhattak a megyeszékhely lakói: a rendvédelem, az oktatás-nevelés, a közösségépítés, a szociális szektor és az egészségügy területén dolgozó személyek másokért végzett munkáját ismerhették el így. 230 jelöltre mintegy 5200 voks érkezett, idén is sok embert tartottak tehát érdemesnek a hős titulusra a városban élők.

Somogyi Nóra több mint két évtizede dolgozik a KPVDSZ Művelődési Házban. Igazi motorja a házban működő kluboknak, művészeti csoportoknak és köröknek. Nagy érdeme a Thália Alapfokú Művészeti Iskola megalapítása. Idén ő lett a „közösségépítés” kategória győztese a Mindennapok Hősei kampányban.


– Nagy elismerés ez számomra – fogalmazott a művelődésszervező. – Különösen hálás vagyok a mentoromnak, egyben elődömnek, Kovácsné Hetényi Máriának, hiszen tőle tanultam a szakmát. Szerintem annál örömtelibb dolog, mint hogy az ember azt csinálja, amit szeret, nincs a világon.

A „szociális szféra” kategória nyertese, Pátkai Antalné 1997 óta dolgozik csoportvezető családsegítőként a Családsegítő és Gyermekjóléti Központnál, a Kertvárosi lakótelepen.


– Köszönettel tartozom a kollégáknak és ismerősöknek, akik bíztak bennem és rám szavaztak” – mondta el Pátkai Antalné. – Bárki jön hozzá, mi foglalkozunk velük. Ehhez természetesen elengedhetetlen, hogy bízzanak bennünk. Mi ezért cserébe megpróbálunk kiutat mutatni nekik a nehéz helyzetekben.

A „rendvédelem” kategória legtöbb szavazatot begyűjtő jelöltje, Tálas Zsolt címzetes rendőr törzszászlós a Tatabányai Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztály Megbízotti Alosztályán teljesít szolgálatot.

– Hatalmas megtiszteltetés ez a cím – hangsúlyozta Tálas Zsolt. – Ez az elismerés nagy lendületet ad nekem, hogy még nagyobb elhivatottsággal végezzem a feladataimat. 2007 óta teljesítek szolgálatot körzeti megbízottként, és hiszek abban, hogy a közbiztonság védelme fontos, hiszen ezáltal tenni tudok az országért, a magyar emberekért.

A Mindennapok Hősei kampány mindegyik nyertese a támogatók által biztosított ajándékokkal lett gazdagabb.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek