2019. július 24., szerda
Kinga, Kincső

Egyéb Nyíregyháza

Itt a kánikula, csobbanjon ön is!

A nyári meleg megérkeztével a legtöbben vízpartra vágynak, és nem kell ezt nélkülözniük a szabolcsi megyeszékhelyen élőknek sem, hiszen Nyíregyháza számos lehetőséget kínál a fürdőzés szerelmeseinek.

Ha nyár, vízpart és Nyíregyháza, szinte mindenkinek azonnal a Tófürdő jut eszébe. A Sóstói tó északi részén kapott helyet a csónakázótó, a déli lett a tófürdő, ahol 1930-ban balatonfüredi hangulatot idéző faépületet emeltek és a partjára selymes Tisza-fövenyt terítettek. A tó mellett egy 34 °C-os gyógymedence található, illetve egy gyermekcsúszdával és vízi gombával kialakított gyermekmedence is várja a családos strandolókat. Azt pedig mondanunk sem kell, hogy éttermek és büfék kavalkádja, strandröplabda-pálya és vízi csúszda szolgálja a látogatók jókedvét.


Tófürdő, a szabadstrand szerelmeseinek (Fotók: Sóstó-Gyógyfürdők Zrt.)

Amennyiben valaki a medencés strandolást részesíti előnyben, a Parkfürdőt számára találták ki. Az új európai szabvány által előírt mélységhez igazított 50 méteres úszómedence, valamint négy gyógyvizes medence várja a látogatókat, ahol a vendégek akár a víz kényelmében is elfogyaszthatják nyári koktéljaikat a PoolBar jóvoltából.

A Parkfürdőben minden korosztály megtalálja a kedvére való medencét (Fotók: Sóstó-Gyógyfürdők Zrt.)

Szintén a sóstói környezetben található az Aquarius Élményfürdő, ahol termál-, élmény- és gyermekvilág-részleget alakítottak ki. Itt biztosan minden korosztály talál kedvére valót. A szórakozás és kikapcsolódás mellett a gyógyászat is fontos eleme Sóstónak, hiszen már az 1700-as években is kiemelt figyelmet kapott, noha ekkor még mindössze néhány tölgyfa káddal várta a regenerálódni vágyókat a térség. 2000-ben azonban újra megnyitott a híres fürdőház, néhány év múlva pedig tovább bővült, ma pedig már a háromcsillagos Hotel Fürdőházként emlegetjük. A színvonalas épületben két gyógyvizes medence, egy szauna-merülőmedence és egy pezsgőfürdő mellett fényterápiás sóbarlang, szauna és gyógymasszázs várja a testi-lelki feltöltődésre vágyó vendégeket.


Csobbanjon Ön is (Fotók: Sóstó-Gyógyfürdők Zrt.)

Azonban nem csak Sóstón van lehetőségünk minderre. A Júlia Fürdő egyedülálló módon Nyíregyháza központjában található, így könnyen és gyorsan megközelíthető. Gyógyvíz, szauna, úszómedencék, száraz és nedves gőz, infraszauna és masszázs is várja az idelátogatókat.

A Júlia Fürdő Nyíregyháza központjában található (Fotók: Sóstó-Gyógyfürdők Zrt.)

 

Kapcsolódó Cikkek