EUR: 325,31 Ft
CHF: 295,59 Ft
2019. július 22., hétfő
Magdolna

Egyéb Dunaújváros

Itt a nyári táborszezon!

Változatos a táborok kínálata a gyermekek számára Dunaújvárosban: a sportklubok mellett a kulturális intézmények is megszervezik az általában egy hétig tartó programokat. 

„Pólónyár” elnevezéssel országszerte szervez tábort a vízilabda-szövetség. A kezdeményezéshez a dunaújvárosi vízilabda-egyesület is csatlakozott: az egy-egy hétig tartó tábor során a legkisebbek játékos formában ismerkedhetnek meg a sportág alapjaival, emellett számos kísérő program is szórakoztatja a résztvevőket. A turnusok folyamatosan indulnak a Fabó Éva Sportuszodában. Jelentkezni a [email protected] e-mail-címen lehet.


A vízilabdázókhoz hasonlóan a DUE-Renalpin FC futsalcsapata is tábort szervez a gyermekeknek. Az eseménysorozat „főhadiszállása” a Dunaújvárosi Egyetem, ám a gyermekeket az intézmény sportcsarnokán kívül többek között uszodába is elviszik.

A kísérőprogramok mellett a futsalé a főszerep a Dunaferr DUE- Renalpin FC táborában
(fotó: Dunaferr DUE- Renalpin FC)

Emellett természetesen ők is megkapják a sportág alapjait képező ismereteket.


A sportegyesületek mellett a kulturális intézmények is igyekeznek elfoglaltságot szervezni a gyermekeknek: „Alkotás és játék a szabadban” néven a Munkásművelődési Központ „bejárós” táborában is részt vehetnek a legfiatalabb generáció tagjai. A programban a kézműves foglalkozások mellett színházi előadás is szerepel. A szülők Kováts Rózsa intézményvezetőnél érdeklődhetnek a 06 25 405-663-as telefonszámon.

A Bartók Kamaraszínház is lehetőséget nyújt a táborozásra: a drámapedagógiai és kreatív foglalkozások mellett Polgár Lilla színész -drámapedagógus és Siegrist Cecília, az intézmény kellékesének vezetésével a gyermekek a versek világába is eljutnak, sőt meg is elevenítik azokat. A tábor végeztével pedig kézzelfogható emlékekkel gazdagodhatnak.

A színpadi sminkeket is kipróbálhatják a Bartók táborában résztvevők
(fotó: Bartók Kamaraszínház)

A tábor helyszíne a színház és annak külön próbaterme. Az érdeklődők a [email protected] e-mail-címen kaphatnak bővebb felvilágosítást.

Kapcsolódó Cikkek