2019. július 18., csütörtök
Frigyes

Belföld Tatabánya

Itt lesz a legtöbb diák rendőr

Idén nyáron is találkozhatunk diák rendőrökkel, hiszen a Komárom-Esztergom megyei rendőr-kapitányság ebben az évben is elindította a Student Police programot.

Ennek célja, hogy az idegenforgalmilag frekventált városokban, így Tatabányán is a rendőrség az önkéntesek részvételével segítse a turisták felvilágosítását, a bűncselekmények megelőzését. Közösségi szolgálat keretében teszik ezt, azaz az ötvenórás közösségi szolgálatot tudják így ledolgozni – mondta el Csonkáné Huszár Anita rendőr alezredes, a KEMRFK Bűnmegelőzési Alosztályának vezetője. Hozzátette, nagyon nehéz a bűnmegelőzés hatékonyságát mérni, de pozitív visszajelzéseket kapott a rendőrség. A program hatására ugyanis azt tapasztalták, hogy kevesebb a gépkocsifeltörés vagy a strandi lopás. Ebben az évben Tatabányán lesz a legtöbb diák rendőr: azaz 22.


A program mindezek mellett kiváló lehetőséget nyújt a középiskolás diákoknak ahhoz, hogy betekintést nyerjenek a rendőrség munkájába, megismerkedjenek az egyenruhásokkal. A student police-ok „szolgálatba lépésük” előtt pedig részletes eligazítást kaptak arról, mi lesz a feladatuk és hogy a város mely részén kell segíteniük a rendőrség munkáját.

Kapcsolódó Cikkek

 • Már igényelhető a kibővített csok

  Már igényelhető a kibővített csok

  Július 1-jétől igényelhető a kormány hétpontos családvédelmi akciótervéből négy pont, köztük a kibővített családi otthonteremtési kedvezmény is, amelynek már a falusi változata is elérhető a lakosság számára.

 • 500 ezer magyar horgászik

  500 ezer magyar horgászik

  Alig öt év alatt szinte megduplázódott a hazai vizeken legálisan pecázó horgászok száma, csaknem félmillióan rendelkeznek állami horgászjeggyel.

 • Helyet a diákoknak!

  Helyet a diákoknak!

  A vidékről érkező diákok körülbelül 6-8 százalékának lenne szüksége kollégiumi elhelyezésre, ám a Réti úti épület már nagyon rossz állapotban volt.