2019. június 16., vasárnap
Jusztin

Egyéb XXII.kerület

Itthonról indulnak vándorútra Golda Magdolna képei

Az önkormányzatnak ajándékozta a Történelmi Magyarország című, 50 darabból álló képsorozatát a Budafokon élő Molnárné Golda Magdolna, akinek diópác festményei közül most 25 látható a Klauzál Házban. Az alkotó azzal a céllal tette meg felajánlását, és indítja útjára kiállítását, hogy felhívja a figyelmet épített örökségünkre és hogy a magyarságtudatot erősítse.

Budafok-Tétény önkormányzata Vándorút címmel szervezett vándorkiállítást a képekből, melyeknek a következő állomása a kaposvári Együd Árpád Kulturális Központ lesz, ahol egész augusztusban láthatóak lesznek a képek, majd ezt követően november közepétől december végéig a kispesti KMO Művelődési Házban tekinthetik meg Golda Magdolna munkáit az érdeklődők.


Karsay Ferenc polgármester elmondta, a vándorút végén méltó helyen pihenhetnek meg ezek a kincsek, hiszen az önkormányzat állandó tárlatot tervez létrehozni a kerületben.

– Köszönöm Magdikának, hogy mi is részesei lehetünk a szép küldetésnek, hogy minél több emberrel megismertessük a hagyományokat, az évszázados értékeket. Támogatásunkra mindig számíthat, ahogy tőle is tanulhatjuk, hálás szívvel segítünk mindenben.


Golda Magdolnától megtudtuk, garázsrendezés közben gondolkodott el azon, hogy ezeknek a munkáknak máshol lenne a helyük, és talán jó volna, ha sokakhoz eljutnának.

– Itt-ott beázott a garázs, és sajnáltam az enyészetnek átengedni a közös értékeinket bemutató képeket, ekkor jött az ötlet, hogy odaajándékozzam a lakóhelyem önkormányzatának. Karsay Ferenc polgármester örömmel fogadta a javaslatomat, és a vándorkiállítás mellé állt. Nagy öröm ez nekem, ahogyan a készítés is az volt, szerettem ezt csinálni, igaz, volt egy társam, aki nagyon sokat segített, két éve halt meg a férjem, ő támogatott mindenben. Köszönettel tartozom neki ezért is. Most pedig boldog vagyok, hogy sok helyre eljuthat, és a fiatalok, idősebbek egyaránt újra felfedezhetik közös történelmi értékeinket, a jelenünket és a jövőnket is meghatározó örökségünket.

Kapcsolódó Cikkek