2019. július 24., szerda
Kinga, Kincső

Egyéb Szombathely

Jövőre már előbbre lépne a Haladás!

Befejeződött az OTP Bank Liga 2016/2017-es pontvadászata, melynek végén a kispestiek ünnepelhették a bajnoki címet, míg a Szombathelyi Swietelsky-Haladás csapata az előkelő 6. helyet szerezte meg.

A Hali neve mellett 12 győzelem, 7 döntetlen és 14 vereség, valamint 42-46-os gólkülönbség szerepel. Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője az utolsó fordulóban a kieső gyirmótiak ellen elszenvedett,,hazai” vereséget bántónak nevezte, ugyanakkor gratulált a játékosoknak az egész évi teljesítményért, hiszen, mint fogalmazott, „a célt elérte a csapat, sikerült a hatodik helyen végezni”.


12 győzelem 7 döntetlen és 14 vereség a Haladás idei mérlege Fotó: CSG

Illés Béla klubigazgató, a csapat többségi tulajdonosa értékelte a szezont lapunknak, hangsúlyozva, hogy nagyon jó szereplést tudhat maga mögött a zöld-fehér együttes. – Nagyon szoros, kiélezett szezon áll mögöttünk, a bajnoki cím és a kiesés is csak az utolsó fordulóban dőlt el. Pár fordulóval a vége előtt akár nyolc csapat is úgy érezhette, hogy a kiesés réme fenyegeti. Azt gondolom, nagyon jó szerepléssel rukkoltunk elő. Szerencsés volt, hogy nagyon sok fiatalnak megadtuk a lehetőséget a bizonyításra, ők pedig minden meccsen éltek is ezzel. Szerintem mi szerepeltettük legtöbbet a fiatal játékosokat. A tavalyi 5. helyezést követően tartani tudtuk a pozíciónkat. A klubvezetés abszolút elégedett. A mi célunk a bajnokság előtt is az volt, hogy stabil középcsapatként ne kelljen izgulnunk azért a bajnokság végén, hogy esetleg kieshetünk, ezt elértük, nagyon magabiztosan tagjai maradtunk az NB I-nek. A jövő évben pedig szeretnénk egy kicsit előbbre lépni – tette hozzá Illés Béla.

Ősztől újra a Rohonci úton szurkolhatnak a csapatnak Fotó: CSG

A Hali háza tájáról származó hír, hogy a csapat két rutinos kulcsjátékosa, a kapitány Halmosi Péter két évvel, Stef Wils pedig egy évvel hosszabbította meg június 30-án lejáró szerződését.


Kapcsolódó Cikkek