EUR: 353,19 Ft
CHF: 332,49 Ft
2020. július 03., péntek
Kornél, Soma

Sport

Juhászt idegileg viselte meg az előző idény

Egy-két évig még biztosan a futballal kel és fekszik Juhász Roland. A Videoton hátvédje ugyanakkor már a foci utáni életére is gondol, igaz, nem élvonalbeli kispadra áhítozik, a legkisebbekkel ismertetné és szerettetné meg a játékot.

Juhász Rolandnak alig néhány napja volt arra, hogy kipihenje a bajnoki szezon fáradalmait. Június 29-én már az Európa Ligában játszanak a máltai Balzan ellen, a Vidi pedig jó játékkal akarja feledtetni a bajnoki második helyezést. Mert azzal a védő is egyetért, hogy a fehérvári lehetőségekkel többre lett volna hivatott a csapat.


– Nem is fizikailag, sokkal inkább idegileg volt kimerítő az előző idény – árulta el a Lokálnak a 95-szörös válogatott labdarúgó. – Jól jött egy kis feltöltődés a szezon után, a kislányommal voltam a Balatonnál, és amennyire csak lehetett, igyekeztem aktívan pihenni.

Kiemeltként viszonylag könnyű ellenfelet kapott a Vidi, a Balzan nem tűnik túl acélosnak. Ha pedig továbblépnek az új edzővel, Marko Nikoliccsal készülő piros-kékek, a második körben az észt és a feröeri csapat párharcának a  győztesével találkoznak – szintén esélyesként.

Juhász Roland egyébként egy-két szezont még mindenképpen Fehérváron szeretne tölteni, hiszen 33 évesen még úgy érzi, hasznára lehet a csapatnak. Ezzel együtt néha már a labdarúgás utáni életére is gondol. Korábbi MTK-s csapattársával, Torghelle Sándorral már van egy közös vállalkozása, ám igazi álma, hogy gyerek focistáknak biztosítson lehetőséget a kibontakozásra.

– Még nem tudnám elképzelni magam a kispadon, hálásabb feladat lenne kicsikkel foglalkozni, egyfajta küldetés, hiszen annyi szépet és jót kaptam a futballtól, hogy ily módon szeretném törleszteni az „adósságom”.

Kapcsolódó Cikkek