EUR: 325,29 Ft
CHF: 295,28 Ft
2019. július 23., kedd
Lenke

Külföld

Kabuli robbantás: a német nagykövetség volt a célpont

Német lapértesülés szerint a német nagykövetség volt a célpontja a múlt héten Kabulban elkövetett véres merényletnek, és csak egy éber biztonsági őrnek köszönhető, hogy a robbantást nem a diplomáciai képviselet belterületén hajtották végre.

A Focus című hírmagazin úgy tudja, az illetékes német hatóságok vizsgálatainak első eredményei egyértelműen arra utalnak, hogy a támadást kifejezetten a nagykövetség ellen kívánták intézni. A végül az épületen kívül végrehajtott robbantásnak 160 halálos áldozata és 455 sebesültje volt.


A biztonság őrnek azért lett gyanús a tartálykocsi, mert a sofőr azt mondta, azért akar behajtani a nagykövetség udvarára, hogy a szennyvizet elszállítsa. De előzetesen senkivel nem egyeztetett erről. Amikor az épület gondnoka is a járműhöz indult, hogy ellenőrizze, a merénylő felrobbantotta a nagyjából egytonnányi robbanóanyagot.

Ha sikerült volna bejutnia az udvarra, az épületben senki nem maradt volna életben – idézett a lap egy német kormányilletékest.

Az épület így is súlyosan megrongálódott, az utca felőli fal részben leomlott, az ablakok közül többtucatnyi betört. A nagykövetség több munkatársa megsebesült, a biztonsági őr pedig életét vesztette.

A friss sajtójelentés szerint az autó előzőleg egy ideig az iráni nagykövetségnél parkolt.

Kapcsolódó Cikkek

  • Thor nevében akart füvet venni

    Thor nevében akart füvet venni

    Valaki nagyon humoros kedvében volt Kanadában, amikor egy kamuszemélyivel szeretett volna online marihuánát vásárolni. A vásárlás részével még nem is lett volna probléma, ugyanis az országban legális a fűvásárlás 18 év felett, ám a személyi igazolvány, ami a beszerzéshez elengedhetetlen, több, mint furcsa.