EUR: 321,52 Ft
CHF: 282,09 Ft
2019. április 24., szerda
György

Tech

Globális mérteteket kezd ölteni a zsarolóvírus-fertőzés

Globális méreteket kezd ölteni az Oroszországban és Ukrajnában kitört zsarolóvírus-fertőzés a Kaspersky Lab orosz kiberbiztonsági vállalat jelentése szerint.

A korábban szintén globális méretűvé vált WannaCry zsarolóvírus-fertőzéshez hasonlóan Oroszország és Ukrajna után már szerte Európából érkeznek jelentések számítógépes hálózatok leállásáról több iparágban is, beleértve az energiaipart, a közlekedési-szállítási és pénzügyi rendszereket.


A jelentések alapján arra lehet következtetni, hogy a mostani zsarolóvírus-fertőzést ugyanazzal az EternalBlue kiberfegyverrel terjesztik, ami az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség, az NSA eszköztárából szivárgott ki, és a WannaCry elterjedéséért is felelős volt.

A WannaCry zsarolóvírus május elején rövid idő alatt több mint 150 országban fertőzött meg számítógépeket.

A mostani fertőzés hullám az első jelentések szerint a már ismert Petya zsarolóvírust terjeszti, de egyes beszámolók alapján a zsarolóvírusok egy újabb, még nem azonosított változatról is szó lehet.

Kapcsolódó Cikkek

  • Nagy bejelentést tett az Amazon és a Google

    Nagy bejelentést tett az Amazon és a Google

    A hivatalos YouTube alkalmazások a következő hónapokban már elérhetők lesznek a Fire TV-n, zökkenőmentes hozzáférést kínálva a felhasználóknak a szórakoztató tartalmak szinte teljes palettájához, ideértve zenei videókat, kedvenc alkotóik műveit, mozifilmeket, show-kat, hírműsorokat…

  • Kilőtték a SpaceX második rakétáját

    Kilőtték a SpaceX második rakétáját

    Sikeresen felbocsájtotta második, Falcon Heavy nevű gigászi rakétáját csütörtökön este a Tesla-alapító Elon Musk SpaceX vállalat az Egyesült Államokból.