2019. július 17., szerda
Endre, Elek

Egyéb Veszprém

Katonadolog

Közel harminc katonai szervezet részvételével rendeztek honvédelmi napot a Veszprém Arénánál csütörtökön. A rendezvény célja a honvédelem ügyének népszerűsítése, a Magyar Honvédség és a civil lakosság kapcsolatának erősítése volt, valamint az, hogy a fiatalok, az álláskeresők, a munkahelyet váltók, valamint az érdeklődő állampolgárok valós és hiteles képet kapjanak a Magyar Honvédség tevékenységéről.

A nap során az érdeklődők megnézhették a honvédség járműveit, és dinamikus bemutatók révén a katonák tevékenységéről is tapasztalatot szerezhettek.


Veszprémben ezeréves a katonai tradíció – emlékeztetett a polgármester (fotó: Domján Attila)

– Veszprémben már a város megalapítása óta él a katonai tradíció – mondta a rendezvény megnyitóján Porga Gyula polgármester. – Napjainkban is fontos szereplői a hétköznapjainknak és az ünnepeinknek is a katonák. Bár békés időszakban élünk, minden közösségnek fontos, hogy készenlétben álljunk.

Látványos bemutatók színesítették a programot (fotó:Domján Attila)

A polgármester hozzátette: a honvédelmi nap kiváló lehetőséget ad a fiataloknak, hogy betekintsenek a katonaélet kulisszái mögé, és személyesen is találkozzanak a honvédekkel, beszélgethessenek velük a hivatásukról. Mint mondta, fontos, hogy minél többen tekintsék hivatásuknak a haza védelmét, de arra is lehetőség van, hogy abban önkéntesként, tartalékosként vegyenek részt.

Testközelből ismerkedhettünk a járművekkel (fotó: Domján Attila)

A megnyitó beszédet követően hamar megtörtént az első igazán látványos esemény, amikor egy helikopter szállt le az Aréna parkolójában.

Ugyanezen a napon baráti találkozót tartottak Veszprémben a légierő parancsnokságának tagjai is, a Magyar Honvédség Légierő Parancsnokság átszervezésének tizedik évfordulóját ünnepelve.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.