2017. december 11., hétfő
Árpád, Árpádina

Belföld

KDNP: mekkora támogatást kapott a Jobbik Simicsika Lajostól?

A KDNP továbbra is választ vár a Jobbik elnökétől arra, hogy mennyibe került a plakátkampányuk, hol vannak az erről szóló számlák és mekkora támogatást kaptak Simicska Lajostól, mert az ügyben áfacsalás gyanúja merül fel – mondta Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője pénteki sajtótájékoztatóján.

A politikus azt mondta: a hírek szerint költségvetési csalás, áfacsalás gyanúja merül fel az ügyben, hiszen ha a Jobbik illetve Simicska Lajos cégei kevesebb plakátot vallottak be a valóságnál az adóhatóságnak és kevesebb áfát fizettek be, akkor ez egyszerű bűncselekmény, korrupció. Úgy vélte: a Jobbik a plakátkampánnyal kapcsolatos titkolózásával és mellébeszélésével minden jel szerint egy bűncselekményt fedez.


Hozzátette: szakértők szerint bruttó 600-800 millió forint között lehet piaci ára a Jobbik plakátkampányának, amely már két és fél hónapja tart, így ennek alapján a teljes összeg megközelítheti a 2,5 milliárd forintot. Mint mondta: ez közel ötszöröse a Jobbik 476 millió forintos éves állami támogatásának, ezért “nem jön ki a matek, ennyi pénze nem lehet a Jobbiknak”.

Hangsúlyozta: a Jobbik politikusai össze-vissza beszélnek és terelnek, ha erről a témáról van szó, ugyanakkor az biztos, hogy Vona Gábor pártelnök ebben az ügyben egyszer már hazudott, mert áprilisban azt állította, hogy 2500 plakáttal egy hónapig tart majd a kampány.


Kérdésre válaszolva hangsúlyozta: a kormányzat, a Fidesz és a KDNP minden esetben elszámolt a plakátkampányaival, azokkal kapcsolatban ilyen gyanú soha nem merült fel. Ehhez képest most van egy olyan plakátkampány, amiről nem tudjuk, hogy mennyibe kerül és az adóhatóság házkutatást tartott az érintett cégeknél – jegyezte meg.

Azzal kapcsolatban, hogy Áder János megfontolásra visszaküldte a plakáttörvényt az Országgyűlésnek, Hollik István megerősítette: Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője felhatalmazást kapott a Fidesz-KDNP frakciószövetségtől, hogy rendkívüli ülés összehívását kezdeményezze, amelyre a házszabály szerint 60 napjuk van.

Hangsúlyozta: a Fidesznek és a KDNP-nek fontos, hogy tiszta viszonyokat teremtsenek és megszüntessék a burkolt pártfinanszírozást, ezért nyitottak az ellenzékkel való tárgyalásokra, hajlandók megvitatni ellenzéki módosító javaslatokat.

Hollik Istvánt a civil törvény miatt polgári engedetlenséget kilátásba helyező civil szervezetekkel kapcsolatban arról is kérdezték, hogy a Fidesz 2006-os kordonbontó akciója is polgári engedetlenség volt-e. A politikus szerint a kordonbontás nem polgári engedetlenség hanem “egy törvénysértő helyzet megszüntetése” volt. Hangsúlyozta: a Fidesz és a KDNP az elmúlt 25 évben soha nem nyúlt olyan eszközökhöz, amelyek a törvényes kereteket túlfeszítették volna, soha nem szólított fel polgári engedetlenségre.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • 30 százalékkal nőhetnek a bérek

  30 százalékkal nőhetnek a bérek

  Vajon mi lehet a jelenlegi magyar gazdaságpolitika sikerének kulcsa? Miben működik másként az Orbán-kormány, mint elődei. György László: Egyensúlyteremtés – A gazdaságpolitika missziója című legújabb kötete ezekre az érdekes kérdésekre is választ ad.

 • Soros kottájából játszik az LMP

  Soros kottájából játszik az LMP

  A Lehet Más a Politika a korábbinál sokkal vehemensebben, agresszívabban támadja a Fidesz-kormányt, miközben Soros György bevándorláspárti tőzsdespekuláns hazai tevékenységének kommentálásától tartózkodnak – írja az origo.

 • Újabb jobbikos hangfelvétel került elő, amin erőszakról és sterilizálásról beszélnek

  Újabb jobbikos hangfelvétel került elő, amin erőszakról és sterilizálásról beszélnek

  Újabb jobbikos hangfelvétel került elő a Szent Korona Rádió „archívumából” – írja a Magyar Idők. A 2010. decemberi és 2011. januári felvételeken Apáti István, a Jobbik országgyűlési képviselője, Toroczkai László, a párt jelenlegi országos alelnöke és a tiszavasvári jobbikos vezetésű önkormányzat által foglalkoztatott Zagyva György Gyula beszélnek úgy a cigányokról, mintha nem is emberek lennének.