EUR: 325,48 Ft
CHF: 294,18 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Egyéb XIV.kerület

Kemény fiatalokkal erősödött a BVSC

A BVSC karateszakosztálya együttműködési megállapodást kötött a zuglói AC Sinus SE-vel, melynek értelmében harminc tehetséges „sinusos” fiatal a klubban folytatja pályafutását.

A fiatalok leigazolását mindkét szakvezető, a BVSC-s Börzsei Károly és az AC Sinus SE-s Klima Zsuzsanna  kiemelten fontosnak tartja. A harminc fiatal a hétvégi országos bajnokságon már a BVSC színeiben versenyez, és mivel az AC Sinus SE eddig is az ország legeredményesebb utánpótlásnevelő műhelyei közé tartozott, ez sikeres együttműködést jósol.


A megállapodást Börzsei Károly és Klima Zsuzsanna is kiemelten fontosnak tartja a jövő szempontjából (fotó: bvsc.eu)

A két szakvezető szeretné, ha ez a kapcsolat hosszú távú lenne, és az AC Sinus SE a jövőben a BVSC utánpótlását biztosítaná. A Klima Zsuzsanna vezette zuglói egyesület jelenleg három iskolában és öt óvodában 350 fővel működik. Közülük a legjobb harminc igazolt most BVSC-hez. Az edzőjük azonban továbbra is a magyar sport legendája marad. Klima Zsuzsanna volt az első magyar karatés, aki felnőtt világbajnokságról (2002, Madrid) éremmel (ezüsttel) tért haza. Pályafutása során még kétszer állhatott világbajnoki dobogóra (mindkétszer bronzérmes volt), illetve tagja volt az Európa-bajnoki bronzérmes női csapatnak is. Itthon 19 országos bajnoki címmel rendelkezik, ezzel pedig minden idők legeredményesebb magyar női karatésának számít.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.