EUR: 322,40 Ft
CHF: 287,54 Ft
2019. június 18., kedd
Arnold, Levente

Sport

Kercsó bajnokcsapatot épít a Fradiban

Négy-öt éven belül újra bajnokságot nyerhet a Ferencváros jégkorongcsapata. Merész kijelentés, hiszen legutóbb húsz évvel ezelőtt voltak bajnokok a zöld-fehérek, és a négy közé jutás is régóta csak vágyálom.

Ezúttal azonban a februárban a Fradihoz szerződött Kercsó Árpád neve a siker garanciája. A székelyföldi szakember az utánpótlásért felel, és az ő feladata új életet lehelni, bajnoki címre esélyes csapatot formálni a szebb napokat látott FTC-ből.


– Reményeink szerint augusztusra elkészül az új jégpálya és akár már egy évvel később a népligeti két és fél ezres jégcsarnok, eddig legfeljebb álmodoztam hasonló lehetőségekről – mondta a Lokálnak Kercsó Árpád, aki a 14 évesnél fiatalabb ferencvárosi korongozók képzéséért, fejlődéséért felel. – Nemcsak a környékbeli iskolákkal, hanem az óvodákkal is felvettük a kapcsolatot, hogy ne csak olyan gyerekek jöjjenek hokizni, akik a fociról, kézilabdáról vagy más sportágakról lemaradtak és csak jobb híján választják a jégkorongot.

Szerencsére nincsenek híján a tehetségeknek, mindegyik korosztályban van négy-öt-hat olyan gyerek, akire már lehet építeni. Az augusztusra elkészülő saját – a Lurdy Ház melletti – jégpályán pedig akár hajnaltól késő éjszakáig készülhetnek a csapatok. A szegényebb családoknak az Albert-alapítvány siet a segítségére a tagdíjak fizetése terén.


– Erős, bajnoki címre esélyes Fradi nélkül nem az igazi a magyar jégkorong – folytatta az utánpótlásért felelős igazgató. – Ezért építjük újjá a szakosztályt, ezért nem küldünk el egyetlen tehetséget sem, hiszen saját nevelésű játékosokra akarjuk építeni a felnőttcsapatot. Ezekből a gyerekekből fanatikus hokisok lesznek, akik mindent megtesznek a siker érdekében. Szóval nyugodtan megígérhetem, hogy négy-öt év múlva a Fradi legalább négy-ötezer szurkoló előtt fog küzdeni a bajnoki elsőségért.

Kapcsolódó Cikkek

 • Böde aranyköpései is hiányozni fognak

  Böde aranyköpései is hiányozni fognak

  Hivatalos honlapján jelentette be a Paksi FC, hogy aláírta szerződését a labdarúgócsapatnál Böde Dániel. A Ferencváros legendája három évre kötelezte el magát régi-új klubjánál.

 • Ő Hosszú Katinka szerelme

  Ő Hosszú Katinka szerelme

  Úgy tűnik ismét rátalált a boldogság az olimpiai bajnok úszóra, akinek a Bors információi szerint a szerelmének édesapja a magyar úszósport ismert edzője.

 • Messi kereste a legtöbbet tavaly

  Messi kereste a legtöbbet tavaly

  Lionel Messi, az FC Barcelona argentin labdarúgója volt a legjobban kereső sportoló az elmúlt egy évben az amerikai Forbes rangsora szerint.