EUR: 323,46 Ft
CHF: 291,36 Ft
2019. június 26., szerda
János, Pál

Egyéb XV.kerület

Kerti kiállítás a Csokiban

A Csokonai Művelődési Központban rendezték meg azt a kerti kiállítást, amelyen a kerületben élő művészek alkotásait tekinthették meg az érdeklődők.

A kiállítás megnyitóján László Tamás, a kerület országgyűlési képviselője elmondta: jelentős kulturális, közművelődési intézmények létesítését tervezik a kerületben. Beszélt többek között a Palota Agora Múzeum- és Rendezvényközpontról, amelyben nemcsak egy kortárs galériát akarnak létrehozni, hanem az egész együttesben – a rendezvény- és vendéglátóterekben is – méltó helyet, felületet szeretnének kialakítani a művészeknek, elsősorban a helyi képzőművészek alkotásainak.


A kerületben élő művészek képei láthatóak a kerti kiállításon

Szó esett az új Újpalotai Közösségi Házról – erre már megvan az építési engedély (a következő számunkban részletesen is ismertetjük) –, amelyben szintén lesz egy galéria.
– Mindkét helyszín alkalmas lesz arra, hogy a kerti kiállítást – a hagyományt folytatva – immár múzeumi galériatérben rendezzük meg, akár egy hónapos nyitvatartással – mondta László Tamás, hozzátéve, nagy hiba, hogy abbamaradt az a 2010–2014 közötti kezdeményezése, miszerint a kerti kiállítások során az önkormányzat egymillió forintért vásárolt néhány művet a kiállított művészi alkotásokból – ezzel is támogatva a kerület művészeit.
– Javasolni fogom, hogy ez az összeg, akár megduplázva, kerüljön be a mindenkori költségvetésbe, bele kell férnie a 18-20 milliárdos keretbe.

Kapcsolódó Cikkek