2019. július 20., szombat
Illés

Egyéb Zalaegerszeg

Kerüljön be az Ön tárgya a múzeumba!

A város idén ünnepli első írásos említésének 770. évfordulóját. Ebből az alkalomból több olyan programmal készült a Göcseji Múzeum is, ami a városhoz való kötődést elmélyíti. Várostörténeti sétákra hívnak bennünket, néhány hete pedig megnyílt az Ódonságok, újdonságok című időszaki kiállítás. A Múzeumok Éjszakája országos rendezvény időpontja is közeledik, a következő felhívás ehhez a programhoz kapcsolódik.

Ez alkalommal a Göcseji Múzeum játékra hívja Önöket. Ha van olyan tárgy a birtokában, ami a városhoz, kisebb-nagyobb zalaegerszegi közösséghez való ragaszkodását jelképezi és szívesen megmutatná azt a nagyközönségnek, fotózza le és küldje be. A kiválasztott tárgyak közül néhányat – amelyeket egy napra a tulajdonosaiktól a muzeológusok elkérnek – kiállítanak a múzeumban, így egy estére műtárgy válik belőlük.
Fotózza le a tárgyat, ami lehet
– egy karóra, amit nagypapájától kapott itt Zalaegerszegen egy szentestén,
– egy plüssmackó, amit az óvónénije nevezett el és nélküle nem tudott gyermekkorában elaludni,
– egy kuglóf sütőforma, amivel zalaegerszegi nagymamája olyan finom kuglófokat sütött, aminek az illatát még ma is érzi,
– egy sétapálca, amit a szomszéd bácsi hordott egy életen át, s valamilyen formában a birtokába jutott,
– egy legyező, amit nyáresti koncertek idején mindig magánál tartott a nagymama,
– egy koncertjegy, ami egy életre meghatározó élményt jelentett,
– egy dedikált ZTE-futball- vagy kosárlabda a múltból stb.
A szívéhez közel álló tárgy történetét is írja le nekünk.
Érdemes tehát telefont vagy fényképezőgépet ragadniuk. A múzeumban izgatottan várják a tárgyát ábrázoló fotót.
A képet a következő címre várják: [email protected]


 

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

 • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.

 • A kenyér teremtői

  A kenyér teremtői

  Az 1987-ben újjáalakult Sóshalmi Olvasókör minden évben megemlékezik a régi magyar hagyományokról, így például nyáron az aratási szokásokról is.