EUR: 325,25 Ft
CHF: 294,90 Ft
2019. július 22., hétfő
Magdolna

Egyéb Kecskemét

Két díjat is elhozott a POSZT-ról Kocsis Pál

Véget ért a 17. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT). Páva Zsolt, Pécs polgármestere a tíznapos esemény Kodály Központban rendezett szombati díjkiosztó gálaestjén az idei programokat értékelve kijelentette: újabb sikeres, felívelő időszak következik a POSZT életében.

Nagy sikert aratott a Katona József Színház Apátlanul című előadása. A Színészzsűri Kocsis Pálnak ítélte a legjobb férfialakításnak járó, a Közönségzsűri pedig a legjobb alakításnak járó díjat. A szakmai zsűri Nagy Viktornak adta át a legjobb mellékszereplő díját.


Tizennégy produkció, köztük hét nagyszínpadi és hét stúdió-előadás került be az idei rendezvény versenyprogramjába. Az előadások között szerepelt a kecskeméti Katona József Színház Apátlanul című produkciója is.

Kocsis Pál két díjat is kiérdemelt.

A legjobb előadás az Örkény Színház Mesél a bécsi erdő című darabja lett, a legjobb rendezésnek járó díjat pedig Székely Kriszta kapta a Katona József Színház Nóra – karácsony Helmeréknél című előadásáért. A legjobb férfi főszereplő díját Trill Zsolt érdemelte ki, a legjobb női főszereplőét Ónodi Eszter. A legjobb férfi mellékszereplő Nagy Viktor, az Apátlanul (Platonov) színésze, a kecskeméti Katona József Színház tagja lett.

Kapcsolódó Cikkek

  • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

  • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.