EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb Hódmezővásárhely

Két éremmel zárták az Ifjúsági Úszó OB-t a vásárhelyiek

Hódmezővásárhely adott otthont a 89. Országos Ifjúsági Bajnokságnak május 24. és 27. között. A megmérettetésen a hódmezővásárhelyi úszók is jól szerepeltek: Süli Ákosnak, a HSÚVC versenyzőjének két érmet sikerült elcsípnie.

Ez alkalommal az ország fiatal tehetségei mutatják meg tudásukat a városban. Az esemény kiváló ráhangolódást biztosított a hazai rendezésű nyári úszó-világbajnokságra.


Süli Ákos két éremmel zárta az Ifjúsági OB-t (bal szélen).

Az első nap rögtön sikert hozott vásárhelyi szempontból: Süli Ákos, a HSÚVC versenyzője 100 méteres mellúszásban bejutott a legjobb nyolc közé. A Hód Úszó SE versenyzői közül Ugrai Panna ugrott medencébe, 100 méter háton összesítésben a 9. helyet szerezte meg a középdöntőben, továbbá a Hódok színeiben induló Zaka Maja, Nagy Petra, Ugrai Panna és Kancsár Mirjam a 4×200 méteres női gyorsváltóban a hetedik helyet szerezték meg. A 100 méteres mellúszás döntőjét a második napon tartották, ahol Süli Ákos ezüstérmet szerzett.

Dr. Sós Csaba, a Magyar Úszó Szövetség szövetségi kapitánya lapunknak elmondta, hogy a hódmezővásárhelyi úszók között több tehetség is van. Külön kiemelte Süli Ákost, aki nemcsak a mostani ifjúsági bajnokságon szerzett érmet, hanem a nemrég megrendezett középiskolák világbajnokságán világbajnoki címet is nyert.


Újabb rangos, nemzetközi úszóverseny helyszíne volt Hódmezővásárhely.

A harmadik nap sem maradhatott el vásárhelyi siker nélkül, ugyanis a mellúszás 50 méteres döntőjében Ákos harmadikként végzett.

A negyedik nap folyamán három negyedik helyezést szereztek a vásárhelyi indulók. A HSÚVC versenyzői közül Szőke Zita 50 méteres női gyorsúszásban, Süli Ákos 200 méteres mellúszásban ért be negyedikként, valamint a Hód Úszó SE színeiben induló Ugrai Panna 200 méteres vegyes úszásban szerezte meg a negyedik helyezést.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.