2019. szeptember 23., hétfő
Tekla, Líviusz

Egyéb Hódmezővásárhely

Két éremmel zárták az Ifjúsági Úszó OB-t a vásárhelyiek

Hódmezővásárhely adott otthont a 89. Országos Ifjúsági Bajnokságnak május 24. és 27. között. A megmérettetésen a hódmezővásárhelyi úszók is jól szerepeltek: Süli Ákosnak, a HSÚVC versenyzőjének két érmet sikerült elcsípnie.

Ez alkalommal az ország fiatal tehetségei mutatják meg tudásukat a városban. Az esemény kiváló ráhangolódást biztosított a hazai rendezésű nyári úszó-világbajnokságra.


Süli Ákos két éremmel zárta az Ifjúsági OB-t (bal szélen).

Az első nap rögtön sikert hozott vásárhelyi szempontból: Süli Ákos, a HSÚVC versenyzője 100 méteres mellúszásban bejutott a legjobb nyolc közé. A Hód Úszó SE versenyzői közül Ugrai Panna ugrott medencébe, 100 méter háton összesítésben a 9. helyet szerezte meg a középdöntőben, továbbá a Hódok színeiben induló Zaka Maja, Nagy Petra, Ugrai Panna és Kancsár Mirjam a 4×200 méteres női gyorsváltóban a hetedik helyet szerezték meg. A 100 méteres mellúszás döntőjét a második napon tartották, ahol Süli Ákos ezüstérmet szerzett.

Dr. Sós Csaba, a Magyar Úszó Szövetség szövetségi kapitánya lapunknak elmondta, hogy a hódmezővásárhelyi úszók között több tehetség is van. Külön kiemelte Süli Ákost, aki nemcsak a mostani ifjúsági bajnokságon szerzett érmet, hanem a nemrég megrendezett középiskolák világbajnokságán világbajnoki címet is nyert.


Újabb rangos, nemzetközi úszóverseny helyszíne volt Hódmezővásárhely.

A harmadik nap sem maradhatott el vásárhelyi siker nélkül, ugyanis a mellúszás 50 méteres döntőjében Ákos harmadikként végzett.

A negyedik nap folyamán három negyedik helyezést szereztek a vásárhelyi indulók. A HSÚVC versenyzői közül Szőke Zita 50 méteres női gyorsúszásban, Süli Ákos 200 méteres mellúszásban ért be negyedikként, valamint a Hód Úszó SE színeiben induló Ugrai Panna 200 méteres vegyes úszásban szerezte meg a negyedik helyezést.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.