2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Ózd

Ki menti meg a Rom színpadot?

Közel van a megoldáshoz a Rom Színpad körül kialakult vita, mivel Riz Gábor kérésére elindult az objektum műemlékvédelem alá helyezésének folyamata. Janiczak Dávid ezt is politikai haszonszerzésre igyekszik felhasználni.

Tettek helyett folyamatosan kommunikációs trükkökbe menekül Ózd polgármestere. A legújabb akciója arról szól, hogy 2017 februárjában levelet írt a Miniszterelnökségnek, helyezzék műemléki védettség alá a város számára értékesítésre felajánlott acélműi csarnokrészt. Csakhogy elfelejtette közölni az ózdiakkal, hogy mindezt – információnk szerint – a tulajdonos megkérdezése, annak beleegyezése nélkül tette. A közösségi oldalra írt blöffjében aztán mindezt úgy adja elő, hogy „a szükséges intézkedést megtettem”, holott lehetősége lett volna kivásárolni is. Tehát a polgármester intézkedett másnak a tulajdonáról.


Fotó: Lokál
képalá: A Rom színpad türelmesen vár a sorsára

Riz Gábornak már nem először kell reagálnia Janiczak ferdítéseire. Az országgyűlési képviselő emlékezteti a hangembert arra, hogy korábban kijelentette: a jazz nem érdekli az ózdiakat, holott a jobbikosok városházán való megjelenéséig a Rom Színpad adott otthont az országos zenei eseménnyé duzzadt Jazz Parádéknak. Az eljárás viszont már korábban elkezdődött, miután Riz Gábor erről egyeztetett a tulajdonos Ózdi Ipari Park Kft. vezetőjével.

A képviselő végezetül azt kérte Janiczaktól, „ne kavarjon bele ifjonti lelkesedéssel” a megkezdett folyamatba, ha idáig nem tett lépéseket a megoldás felé.

A Digitális Erőmű mellé kényszerült VIII. Ózdi Jazzparádé megrendezését ebben az évben Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere ötmillió forinttal támogatja.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.