EUR: 332,75 Ft
CHF: 302,42 Ft
2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Egyéb Ózd

Ki menti meg a Rom színpadot?

Közel van a megoldáshoz a Rom Színpad körül kialakult vita, mivel Riz Gábor kérésére elindult az objektum műemlékvédelem alá helyezésének folyamata. Janiczak Dávid ezt is politikai haszonszerzésre igyekszik felhasználni.

Tettek helyett folyamatosan kommunikációs trükkökbe menekül Ózd polgármestere. A legújabb akciója arról szól, hogy 2017 februárjában levelet írt a Miniszterelnökségnek, helyezzék műemléki védettség alá a város számára értékesítésre felajánlott acélműi csarnokrészt. Csakhogy elfelejtette közölni az ózdiakkal, hogy mindezt – információnk szerint – a tulajdonos megkérdezése, annak beleegyezése nélkül tette. A közösségi oldalra írt blöffjében aztán mindezt úgy adja elő, hogy „a szükséges intézkedést megtettem”, holott lehetősége lett volna kivásárolni is. Tehát a polgármester intézkedett másnak a tulajdonáról.


Fotó: Lokál
képalá: A Rom színpad türelmesen vár a sorsára

Riz Gábornak már nem először kell reagálnia Janiczak ferdítéseire. Az országgyűlési képviselő emlékezteti a hangembert arra, hogy korábban kijelentette: a jazz nem érdekli az ózdiakat, holott a jobbikosok városházán való megjelenéséig a Rom Színpad adott otthont az országos zenei eseménnyé duzzadt Jazz Parádéknak. Az eljárás viszont már korábban elkezdődött, miután Riz Gábor erről egyeztetett a tulajdonos Ózdi Ipari Park Kft. vezetőjével.

A képviselő végezetül azt kérte Janiczaktól, „ne kavarjon bele ifjonti lelkesedéssel” a megkezdett folyamatba, ha idáig nem tett lépéseket a megoldás felé.

A Digitális Erőmű mellé kényszerült VIII. Ózdi Jazzparádé megrendezését ebben az évben Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere ötmillió forinttal támogatja.

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.