EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,75 Ft
2020. július 11., szombat
Nóra, Lili

Extra

Kiadják Prince édesapjának dalát 101. születésnapja alkalmából

Prince 2001-ben elhunyt édesapjának, John L. Nelsonnak egy új dala jelenik meg csütörtökön az Egyesült Államokban, a dzsezz-zongorista 1001. születésnapja alkalmából.

Sharon Nelson, Prince féltestvére elmondta, hogy a Heart of Mine című dal szerepelni fog a Don’t Play With Love, The John L. Nelson Project albumon, amely október 27-én fog megjelenni.


“Elérhetővé tesszük zenéjét a világ számára, hogy mindenki hallhassa. Bármit írtak is édesapánkról, ő egy szerető, gondoskodó, keményen dolgozó apa volt, egy termékeny dzsesszzenész, akit inkább úgy ismertek, mint a zenészgéniusz testvérem, Prince édesapját” – írta közleményében Sharon Nelson.

John Nelson, aki Prince Rogers művésznéven lépett fel, majd megalakította a Prince Rogers Triót, 85 évesen 2001-ben halt meg. Közösen szerezte fiával a Purple Rain albumon lévő Computer Blue című számot.


Az új albumot Sharon Nelson állította össze januárban a Paisley Park-i stúdióban apja zenei hagyatékából. “Édesapánk számos dalt írt és szerzett, amelyekről egészen eddig nem készült felvétel. Ő volt Prince zenei ihletője, és ez a projekt nagyon különleges, mivel a Paisley Parkban vettük fel” – írta.

Az albumot Sharon Nelson cége, a Maken It Music adja ki. Egy amerikai bíró a közelmúltban úgy döntött, hogy Prince hat testvére, féltestvére a jogos örököse a múlt év áprilisában fájdalomcsillapító-túladagolásban elhunyt világhírű zenésznek.

Kapcsolódó Cikkek