EUR: 321,45 Ft
CHF: 282,49 Ft
2019. április 25., csütörtök
Márk

Belföld

Kiakadtak az MSZP-sek Botka hatalma miatt

Hatalmas felzúdulást váltott ki több MSZP politikusból, hogy a párt legfőbb döntéshozó szerve a kampányban, az országos választási bizottság (ovb) elfogadta, a párt szervezeteivel és pénzügyei­vel kapcsolatos döntésekhez a jövőben Botka László jóváhagyása is kell.

Etikai vizsgálatot is indíthatnak az MSZP-ben, miután a párt miniszterelnök-jelöltjét alapszabály-ellenesen ruházták fel egyes jogkörökkel – értesült a Magyar idők.

A lap információi szerint több MSZP-s politikus is azt fontolgatja, hogy vizsgálatot kezdeményez a párt etikai bizottságánál, szerintük ugyanis mindez ellentétes az alapszabállyal. Az ugyanis rögzíti, hogy az országos párttanács dönthet országos intézmény létrehozásáról, továbbá a pártszervezetek pénzügyi támogatásának elosztási elveiről, és ez a testület véleményezi mindazon előterjesztéseket, amelyekhez pénzügyi, gazdasági hatások fűződnek.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Maccabi Európa Játékok jó válasz a hamis hírekre

  A Maccabi Európa Játékok jó válasz a hamis hírekre

  Büszkék vagyunk azokra a zsidó származású magyarokra, akik a sporton keresztül gazdagabbá tették a magyar sport örökségét – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Maccabi VAC Hungary Sportegyesület kiállításának New York-i megnyitóján.

 • Orbán Balázs: Európa sorskérdése a migráció

  Orbán Balázs: Európa sorskérdése a migráció

  Két fronton kell harcolnia a magyar kormánynak: a bevándorláspárti nemzetközi erőkkel és az őket támogató hazai ellenzékkel, de a választók támogatásával megnyerhetők ezek a küzdelmek – fogalmazott lapunknak Orbán Balázs, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese, parlamenti és stratégiai államtitkára.

 • Mikor is volt diktatúra?

  Mikor is volt diktatúra?

  1919. április 7-én tanácsválasztásokat tartottak. Nem választhattak a korábbi hatalom képviselői és a papság, valamint csak a szociáldemokrata és kommunista pártok egyesülése után létrejött Magyarországi Szocialista Párt indíthatott jelölteket.