EUR: 322,40 Ft
CHF: 287,54 Ft
2019. június 18., kedd
Arnold, Levente

Egyéb Békéscsaba

Kiállítással ünnepli 80. születésnapját Gécs Béla

Gécs Béla tipográfus, szakma- és helytörténeti kutató nyolcvanadik születésnapja alkalmából nyílt kiállítás a napokban a Békés Megyei Könyvtárban.

A rendezvény megnyitóján Rakonczás Szilvia, a könyvtár igazgatója elárulta, hogy a tárlat bemutatását eredetileg áprilisra, Gécs Béla születésnapjára tervezték, de sajnos az eredeti elgondoláshoz nem tudták tartani magukat, viszont most annál nagyobb szeretettel nyitották meg ezt a kiállítást.


A tárlatot Szarvas Péter polgármester nyitotta meg, aki elmondta, valószínűleg mindenki vágyik arra, hogy 80 évesen ilyen szeretetteljes, bensőséges környezetben fogadja a gratulációkat. Majd hozzátette: nem az utcáktól, a terektől lesz város a város, hanem a benne élők közti lelki köteléktől. Ezt csak érezni lehet, méghozzá abból, hogy vannak olyan emberek, akik pályájuk során sosem feledkeztek el arról a településről, amely nekik otthont adott, ahonnan ki tudtak emelkedni, ahol büszkék rájuk. Gécs Béla munkájával kivívta, hogy ennek a lelki köteléknek az egyik tényezőjévé vált.

Fotó: Fekete Róbert
Rakonczás Szilvia, a Békés Megyei Könyvtár igazgatója, valamint Gécs Béla tipográfus, szakma- és helytörténeti kutató

 

Gécs Béla munkássága Európa-szerte ismert és elismert, Németországban például két múzeumban is őrzik a munkáit. Olyan fontos személyek, mint George Bush egykori amerikai elnök és II. Erzsébet királynő magyarországi látogatásakor az eseményekre szóló meghívók tervezésében nagy szerepe volt. A gyűjtemény magában foglalja a szakember tipográfiai munkáit, válogatott publikált írásait és megjelent könyveit, betekintést nyújt az elmúlt évtizedek pályájába. Rakonczás Szilvia elárulta, a kiállítást maga Gécs Béla rendezte, így ő volt az, aki valójában megajándékozta az őt ünneplőket.

Kapcsolódó Cikkek

  • GasztroSopron Bortúra

    GasztroSopron Bortúra

    GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.

  • Légy szíves! Légy színes!

    Légy szíves! Légy színes!

    Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.