EUR: 322,27 Ft
CHF: 285,80 Ft
2018. december 18., kedd
Auguszta

Belföld

Kiderült! Ez volt a Teréz körúti robbantó indítéka

Bár eddig semmit nem mondott tettének indítékairól P. László, aki most ügyvédjén keresztül árulta el, miért robbantott a Teréz körúton.

E világi, de konkrét emberekhez nem köthető erők befolyásolták, és manipulálják jelenleg is a Teréz körúti robbantót, s ez a körülmény jelentős szerepet játszott tette elkövetésében is – közölte a Magyar Hírlappal védője útján a merénylettel gyanúsított P. László. Szikinger István hozzátette: a fiatalember továbbra is kitart azon állítása mellett, hogy semmilyen módon nem neheztelt sem a megtámadott rendőrökre, sem a rendőrség testületére. P. László korábban maga is gondolt arra, hogy rendőrnek áll, mivel nagyapja is az volt, akit ezért nagyon tisztelt – mondta a lapnak az ügyvéd.


Mint arról mi is beszámoltunk, a Teréz körúti robbantás gyanúsítottja kétszer esett át elmeorvosi vizsgálaton, majd visszaszállították a Venyige utcai börtönbe.

Eddig hiába próbálták szóra bírni a fiatalembert, nem beszélt az indítékairól.


A 24 éves férfi 2016. szeptember 24-én robbantott a Teréz körúton, amiben két rendőr súlyosan megsérült.

Szabina életveszélyes koponya-, V. László súlyos lábszársérüléseket szenvedett.

Az elkövetéssel gyanúsított P. Lászlót október 19-én fogták el; a férfi elismerte, hogy ő készítette az eszközt, ő helyezte el és ő hozta működésbe, így azok az értesülések is helytállóak, amelyek szerint ő szerepel a felvételeken. Az ügyvéd akkor azt mondta, hogy az indítékra egyelőre nincs válasz.

A fiatalember Nagykanizsa melletti Homokkomáromban, egy helyi pincében lakott, ahol a házkutatás során robbanóanyagot találtak a rendőrök.

Ez történt korábban:

Kapcsolódó Cikkek