EUR: 329,95 Ft
CHF: 299,86 Ft
2019. október 22., kedd
Előd

Belföld

Kiderült! Ez volt a Teréz körúti robbantó indítéka

Bár eddig semmit nem mondott tettének indítékairól P. László, aki most ügyvédjén keresztül árulta el, miért robbantott a Teréz körúton.

E világi, de konkrét emberekhez nem köthető erők befolyásolták, és manipulálják jelenleg is a Teréz körúti robbantót, s ez a körülmény jelentős szerepet játszott tette elkövetésében is – közölte a Magyar Hírlappal védője útján a merénylettel gyanúsított P. László. Szikinger István hozzátette: a fiatalember továbbra is kitart azon állítása mellett, hogy semmilyen módon nem neheztelt sem a megtámadott rendőrökre, sem a rendőrség testületére. P. László korábban maga is gondolt arra, hogy rendőrnek áll, mivel nagyapja is az volt, akit ezért nagyon tisztelt – mondta a lapnak az ügyvéd.


Mint arról mi is beszámoltunk, a Teréz körúti robbantás gyanúsítottja kétszer esett át elmeorvosi vizsgálaton, majd visszaszállították a Venyige utcai börtönbe.

Eddig hiába próbálták szóra bírni a fiatalembert, nem beszélt az indítékairól.


A 24 éves férfi 2016. szeptember 24-én robbantott a Teréz körúton, amiben két rendőr súlyosan megsérült.

Szabina életveszélyes koponya-, V. László súlyos lábszársérüléseket szenvedett.

Az elkövetéssel gyanúsított P. Lászlót október 19-én fogták el; a férfi elismerte, hogy ő készítette az eszközt, ő helyezte el és ő hozta működésbe, így azok az értesülések is helytállóak, amelyek szerint ő szerepel a felvételeken. Az ügyvéd akkor azt mondta, hogy az indítékra egyelőre nincs válasz.

A fiatalember Nagykanizsa melletti Homokkomáromban, egy helyi pincében lakott, ahol a házkutatás során robbanóanyagot találtak a rendőrök.

Ez történt korábban:

Kapcsolódó Cikkek

  • Orbán Viktor: A haza nem lehet ellenzékben

    Orbán Viktor: A haza nem lehet ellenzékben

    Hétfőn megkezdődött az Országgyűlés őszi ülésszaka. A kormányfő értékelő beszédet tartott, melyben beszámolt arról, hogy a kormány minden polgármesterrel együttműködik, valamitn szóba kerültek a környezetvédelem fontosabb kérdései is.

  • További melegrekordok dőltek meg hétfőn

    További melegrekordok dőltek meg hétfőn

    A hajnali után további melegrekordok dőltek meg hétfőn. Az új országos napi rekord 28 Celsius-fok lett – tájékoztatta az Országos Meteorológiai Szolgálat meteorológusa az MTI-t.