EUR: 329,95 Ft
CHF: 299,86 Ft
2019. október 22., kedd
Előd

Egyéb Szekszárd

Kihívások és lehetőségek

Jószéf Amrani izraeli nagykövet szerint a magyar–izraeli kapcsolatok megfelelőek, de a gazdasági együttműködést lehetne erősíteni.

A diplomata Szekszárdon, a Magyar–Izraeli Baráti Társaságok és Körök Országos Szövetségének konferenciája után elmondta: reméli, hogy a két ország között a gazdasági, politikai, társadalmi együttműködés még szorosabb lesz. Hozzátette: ezért is várják nagy érdeklődéssel Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök budapesti látogatását. A konferencia helyszínére, az egykori szekszárdi zsinagógára utalva elmondta: az épület arra emlékezteti a zsidókat és a keresztényeket, hogy jól együtt tudnak működni, a történelem ugyanakkor arra, hogy az emberek kegyetlenek tudnak lenni egymással.


A megváltozott média címmel tartott előadást Ohad Kaynar
Fotó: Fazekas Zoltán

A Művészetek Házában, azaz a volt szekszárdi zsinagógában tartott rendezvény címe: Kihívások és lehetőségek volt, amelyen a nagykövet után Amir Weissbrod és Ohad Kaynar tartott előadást a biztonságpolitikáról, illetve Izrael arculatának építéséről, ezzel kapcsolatban a megváltozott média szerepéről. A két ország kapcsolataihoz, illetve az izraeli miniszterelnök közelgő látogatásához Kovács László, az országos szövetség elnöke és Friedmann Tamás, a szekszárdi MIBT elnöke mellett Ács Rezső polgármester, dr. Józan-Jilling Mihály révén Heinek Ottó országos német önkormányzati elnök, majd végezetül Heisler András, a Mazsihisz elnöke is tolmácsolta jókívánságait a nagykövetnek.

Kapcsolódó Cikkek