2018. december 18., kedd
Auguszta

Egyéb Szekszárd

Kihívások és lehetőségek

Jószéf Amrani izraeli nagykövet szerint a magyar–izraeli kapcsolatok megfelelőek, de a gazdasági együttműködést lehetne erősíteni.

A diplomata Szekszárdon, a Magyar–Izraeli Baráti Társaságok és Körök Országos Szövetségének konferenciája után elmondta: reméli, hogy a két ország között a gazdasági, politikai, társadalmi együttműködés még szorosabb lesz. Hozzátette: ezért is várják nagy érdeklődéssel Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök budapesti látogatását. A konferencia helyszínére, az egykori szekszárdi zsinagógára utalva elmondta: az épület arra emlékezteti a zsidókat és a keresztényeket, hogy jól együtt tudnak működni, a történelem ugyanakkor arra, hogy az emberek kegyetlenek tudnak lenni egymással.


A megváltozott média címmel tartott előadást Ohad Kaynar
Fotó: Fazekas Zoltán

A Művészetek Házában, azaz a volt szekszárdi zsinagógában tartott rendezvény címe: Kihívások és lehetőségek volt, amelyen a nagykövet után Amir Weissbrod és Ohad Kaynar tartott előadást a biztonságpolitikáról, illetve Izrael arculatának építéséről, ezzel kapcsolatban a megváltozott média szerepéről. A két ország kapcsolataihoz, illetve az izraeli miniszterelnök közelgő látogatásához Kovács László, az országos szövetség elnöke és Friedmann Tamás, a szekszárdi MIBT elnöke mellett Ács Rezső polgármester, dr. Józan-Jilling Mihály révén Heinek Ottó országos német önkormányzati elnök, majd végezetül Heisler András, a Mazsihisz elnöke is tolmácsolta jókívánságait a nagykövetnek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.