2019. július 19., péntek
Emília

Egyéb Hódmezővásárhely

Kincset rejtő múzeumi éj

Az év legrövidebb éjszakájának apropóján egy estére bárki kincsvadásszá válhatott június 24-én, a Múzeumok Éjszakáján. Hódmezővásárhelyen öt helyszínen összesen kilenc feladatot oldhattak meg mindazok, akikben lakozott kellő bátorság, hogy szellemüket, testüket és kreativitásukat is próbára tegyék.

Erszényt és bajűző koszorút is készíthettek a Tornyai János Múzeumban.

Szent Iván éjszakája június 24-re esik. Ehhez az ünnephez rengeteg régi babona, szokás társul. Ezek szolgáltatták az idei Múzeumok Éjszakájának alapkoncepcióját Hódmezővásárhelyen.


Öt helyszínen összesen 9 próba várt a játékban résztvevőkre.

A Tornyai János Múzeumban, az Alföldi Galériában, a Református Ótemplomban, az Emlékpontban és a Zsinagógában rengeteg izgalmas, érdekes esemény várta az érdeklődőket, amelyek között akadt rendhagyó tárlatvezetés, kézműves foglalkozás és előadás is. Az igazi attrakció azonban az egész estet, az összes helyszínt átfogó kincskereső játék volt.

Mind az öt helyszínen próbákat kellett kiállnia a vállalkozó kedvűeknek. Rengetegen éltek ezzel a lehetőséggel, népszerű volt a tallérgyűjtés.

A Tornyai János Múzeumban kezdésként elkészíthette mindenki saját erszényét, hogy abba gyűjtse a helyes megfejtésekért járó arany-, ezüst- és bronzszínű tallérokat. Ezen a helyszínen ablakszámolás, érmekeresés, sárkányokkal való küzdelem és a Zsákos Ember legyőzése várt a kincsvadászokra. Az estén megmászhatták a Református Ótemplom tornyát, a Zsinagógában pedig tradicionális zsidó étkeket lehetett kóstolni.

Maceszgombócot és flódnit kóstolhattak a Zsinagógában.

Akik teljesítették a kilenc próbát, ajándékot kaptak egy malomjáték formájában, de bizonyára sokan távoztak élményekkel telten, új információkkal.

Az ügyesek és bátrak malomjátékot és rengeteg élményt kaptak jutalmul.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

 • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.

 • A kenyér teremtői

  A kenyér teremtői

  Az 1987-ben újjáalakult Sóshalmi Olvasókör minden évben megemlékezik a régi magyar hagyományokról, így például nyáron az aratási szokásokról is.