EUR: 322,36 Ft
CHF: 287,02 Ft
2019. június 18., kedd
Arnold, Levente

Belföld

Kis gyerekével együtt menekült a körözött orgazda

Hároméves gyermekével és élettársával együtt próbált elmenekülni a nyomozók elől az a körözés alatt álló férfi, akinek lakásán adózatlan cigarettát és illegális potencianövelő szert találtak – tájékoztatta a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) Észak-alföldi Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense kedden az MTI-t.

Simon Béla elmondta, a NAV pénzügyi nyomozói egy nyíregyházi ingatlanon akartak házkutatást tartani, a bérlő azonban autóba ült, majd pánikszerűen menekülni kezdett.


A nyomozók szolgálati gépkocsival követték a száguldozó férfit, aki kocsiját egy zsákutcában hátrahagyva megpróbált elfutni. A pénzügyi nyomozók végül elfogták és bilincsben vitték vissza az autójához, amelyben élettársa és kiskorú gyermeke is benne ült – ismertette a sajtóreferens.

A házkutatás során ötmillió forint értékű adózatlan cigarettát, csaknem hétszáz illegális potencianövelő zselét és mintegy hétmillió forintot foglalt le a NAV. Az orgazda újonnan vásárolt fagyasztóládák szigetelőanyagának helyére rejtette a cigarettát és az eredetinek tűnő csomagolással leplezte a szállítmányt.

Simon Béla megjegyezte, az orgazda ellen csalás miatt elfogatóparancs volt érvényben, emiatt három évre kellett volna börtönbe vonulnia. A rendőrségnek átadott férfi orgazdaság és más bűncselekmények miatt további három év börtönbüntetésre számíthat.

Kapcsolódó Cikkek

  • Fidesz: Szüntessék meg a migránskártyákat!

    Fidesz: Szüntessék meg a migránskártyákat!

    A kormánypárt tovább harcol a bevándorlással szemben, ugyanis a Fidesz kezdeményezni fogja a megalakuló új Európai Parlamentben, hogy az Európai Bizottság szüntesse meg a migránskártyát.

  • Egyszülős családokat ünnepeltek

    Egyszülős családokat ünnepeltek

    Egy éve nyitotta meg kapuit az első az Egyszülős Központ Budapesten. Világszinten is egyedülálló kezdeményezés és szervezet az, amit Nagy Anna kollégáival fölépített, eleinte egy szál telefonnal, később félmilliárd forintos kormánytámogatással egy gyönyörű, nyolcadik kerületi saroképületben.