EUR: 322,83 Ft
CHF: 286,86 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb

Kispesti fieszta: a Honvéd lett a bajnok

A Budapest Honvéd a nagyokat megfricskázva nyerte meg az NB I-es labdarúgó-bajnokságot.

A kispestiek sikerét semmi sem kérdőjelezheti meg: amellett, hogy a bajnoki döntőnek beillő utolsó fordulóban legyőzték a szintén aranyéremre hajtó Videotont, a gólkirályt is a kispesti csapat adta Eppel Márton személyében.


Az utolsó, mindent eldöntő meccsen már a döntetlen is elég lett volna, de a Honvéd győzelemre játszott, és meg is szerezte azt, épp Eppel Márton találatával.

Huszonnégy év elteltével szerzett bajnoki aranyat a Honvéd (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

– Egyéni szinten ez hatalmas siker, de a csapat érdemeit sem felejthetjük el – fogalmazott Eppel. – Elképesztő érzés, a társaimon is érzem, hogy még nem fogták fel teljesen, mi történt. Most jöhet az ünneplés, azonban csak ésszel, hiszen hétfőn már a válogatottal készülök.
A csapat szurkolói igazi fiesztát varázsoltak az ütött-kopott stadionba, de az örömbe üröm is vegyült, hiszen a csapatot a bajnoki címig vezető Marco Rossi már a mérkőzés előtti napon lemondott.


– Az volt a célom, hogy a Honvédnál nyomot hagyjak, mindenképp be akartam kerülni a klub hihetetlenül hosszú történelemkönyvébe. Úgy gondolom, hogy így nemcsak hogy bekerültem, hanem egy egész fejezetet is kaptam. A munkámat itt elvégeztem, felépítettem valamit, aminek ilyen szép a vége. Szokták mondani, hogy a csúcson kell abbahagyni. Én most ezt megteszem. Szeretném, ha úgy emlékeznének rám, mint egy jó edzőre, aki bajnokságot nyert – mondta ezzel kapcsolatban az olasz tréner, akinek már meg is van az utódja, hiszen a Bajnokok Ligájában induló csapatot a holland Erik van der Meer vezeti majd.

A kispesti szurkolók örömünnepet varázsoltak a stadionba (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

A trénernek rögtön szembe kell néznie egy nehézséggel, hiszen a csapat egy régi büntetés miatt az első két BL-selejtezős meccsét zárt kapuk mögött kénytelen lejátszani. A Honvéd ugyanis legutóbb 2013 nyarán szerepelt a nemzetközi kupában, azonban akkor az UEFA elmarasztalta a szerb Vojvodina elleni Európa Liga-mérkőzéseken tanúsított szurkolói magatartás miatt. Az akkori döntés értelmében a csapat a következő hazai európai kupameccsét zárt kapuk mögött köteles megrendezni, és mivel a Honvédnak függőben volt egy másik, még 2008-ben kapott ilyen büntetése, az UEFA úgy döntött, két zárt kapus meccset kell játszania. Ezenkívül a kispesti klubot ötvenezer eurós pénzbüntetéssel sújtották.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.