2019. július 20., szombat
Illés

Egyéb Székesfehérvár

Kiváló a Velencei-tó vize

Többnyire kiváló a víz minősége a Velencei-tó fürdésre kijelölt szakaszain. A fürdési idényt és a fürdővíz használatát a szezonális jellegnek megfelelően a június 1-jétől augusztus 30-ig terjedő időszakra határozták meg a velencei-tavi strandoknál, két kivétellel: a Velence, Drótszamár Park és Kemping és Strandnál, valamint a Velence Északi Strandnál május 20-tól augusztus 30-ig terjed a fürdési időszak.

A kijelölt természetes fürdőhelyeken (strandokon) a tó vizének minőségét a monitoringnaptárban meghatározott időpontokban – fürdési szezonban havi gyakorisággal – kell ellenőrizni. A vizsgálandó paramétereket egy kormányzati rendelet határozza meg, vizsgálják a Fekál enterococcus, Escherichia coli és a Klorofill-a jelenlétét.


Sokak a hideg víz ellenére is megmártóztak a Velencei-tó vizében az elmúlt hónapban Fotó: K. Mátyás Bertalan

A fenti kijelölt természetes fürdőhelyeken kívül a tó vize nem ellenőrzött, a fürdés nem ajánlott! – hívja fel a figyelmet a székesfehérvári járási hivatal hatósági főosztályának népegészségügyi osztálya. Idén a Velencei-tó partján az alábbi kijelölt fürdőhelyek kaptak fürdővíz-használati engedélyt: Agárdon a Park Kemping és Strand, a VVSI, a Napsugár strand, a TINI szabadstrand, Gárdonyban a Sport-Beach Kemping-strand, a Panoráma partszakasz, a TóParty Rendezvénystrand, Velencén a Resort & Spa strand, a Korzó és Szabadstrand, a Tóbíró strand, a Drótszamár Park és Kemping-strand, valamint az Északi strand.

Kapcsolódó Cikkek

  • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

  • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.