2019. július 16., kedd
Valter

Egyéb XIII.kerület

Kivirágzott a kerület

A Gyöngyösi sétányra több mint 22 és fél ezer virágot ültettek (fotó: kozszolgaltato.bp13.hu)

A kerület közterületeire idén összesen több mint 57 ezer tő egynyári virágot ültettek ki a közszolgáltató zrt. munkatársai.

Ebből csak a Gyöngyösi sétányra több mint 22 és fél ezer tő került, készülve a júliusi virágbemutatóra, de nagyobb felületű egynyári virágágyásokkal találkozhatnak a Béke téren, az Országbíró lakótelepen, a Gyermek téren, a József Attila téren és a Vizafogó lakótelepen is.  Szép, egyöntetű ágyások láthatók kakastaréjból a Béke téren, bársonyvirágból a Gyöngyösi sétányon, de általánosságban az úgynevezett mozaikágyásokból van a legtöbb. Ezekben foltokban váltják egymást a változatos virágok, mint például a zinnia, az egynyári begónia vagy a díszcsalán. Idén is kiemelt hangsúlyt kapott a magyar fajták ültetése, mint például a sárgarigó fajtájú kúpvirág, a hópehely fajtájú díszdohány és a főnix fajtájú celózia.


Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.