2020. január 22., szerda
Artúr, Vince

Egyéb XIII.kerület

Kivirágzott a kerület

A Gyöngyösi sétányra több mint 22 és fél ezer virágot ültettek (fotó: kozszolgaltato.bp13.hu)

A kerület közterületeire idén összesen több mint 57 ezer tő egynyári virágot ültettek ki a közszolgáltató zrt. munkatársai.

Ebből csak a Gyöngyösi sétányra több mint 22 és fél ezer tő került, készülve a júliusi virágbemutatóra, de nagyobb felületű egynyári virágágyásokkal találkozhatnak a Béke téren, az Országbíró lakótelepen, a Gyermek téren, a József Attila téren és a Vizafogó lakótelepen is.  Szép, egyöntetű ágyások láthatók kakastaréjból a Béke téren, bársonyvirágból a Gyöngyösi sétányon, de általánosságban az úgynevezett mozaikágyásokból van a legtöbb. Ezekben foltokban váltják egymást a változatos virágok, mint például a zinnia, az egynyári begónia vagy a díszcsalán. Idén is kiemelt hangsúlyt kapott a magyar fajták ültetése, mint például a sárgarigó fajtájú kúpvirág, a hópehely fajtájú díszdohány és a főnix fajtájú celózia.


Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.