2019. július 20., szombat
Illés

Sport

Kizárhatják a súlyemelést a 2024-es Olimpiáról

A Nemzetközi Súlyemelő Szövetséget (IWF) figyelmeztetésben részesítette a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) a sportág doppingfertőzöttsége miatt.

Thomas Bach NOB-elnök arról számolt be a szervezet pénteken tartott végrehajtó bizottsági ülését követően, hogy a súlyemelést ki is zárhatják a 2024-es játékokról, amennyiben az IWF idén decemberig nem dolgoz ki hatékony programot a dopping elleni harcra.

A német sportvezető úgy fogalmazott, a súlyemelés “masszív doppingproblémával” küzd.

A figyelmeztetés mellett másik fronton is kisebb vereséget szenvedett el a sportág, ugyanis a 2020-as, tokiói játékokra eggyel csökkentették a férfi súlycsoportok számát, így mindkét nemnél hét-hét aranyérmet osztanak majd a japán fővárosban.

Az IWF múlt hétfőn tartotta tisztújító kongresszusát Bangkokban, ahol Aján Tamást újabb négy évre megerősítették elnöki tisztségében, amelyet 2000 óta lát el.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szárnyaltak a zöld sasok

  Szárnyaltak a zöld sasok

  A Ferencváros labdarúgócsapata 3-2-re legyőzte a bolgár Ludogorecet, így kettős győzelemmel jutott be a Bajnokok Ligája selejtezősorozatának második fordulójába.

 • Pótvizsga vár a pólós lányokra

  Pótvizsga vár a pólós lányokra

  Az orosz pólós lányok nemcsak szebbek – ha még lehet ilyesmit állítani politikailag túl korrekt világunkban –, de jobbak is a férfiaknál, nem véletlenül nyertek olimpiai bronzérmet. Így aligha számíthattak békés, sima mérkőzésre Keszthelyi Ritáék a kvangdzsui vb-n a csoportelsőségért vívott harcban.

 • Döntőbe jutott a szinkronúszócsapat

  Döntőbe jutott a szinkronúszócsapat

  A magyar csapat a 12. helyen bejutott a döntőbe a szinkronúszók szabad kombinációs versenyszámában a kvangdzsui világbajnokságon. A 15 együttest felvonultató kvalifikációban az Apáthy Anna, Dávid Janka, Farkas Dóra, Gács Boglárka, Gerstenkorn Mira, Hungler Szabina, Kassai Kamilla, Péntek Lili Hajnal, Szabó Anna, Teravágimov Virág összeállítású együttes 77,4000 pontot kapott a gyakorlatára.