EUR: 322,36 Ft
CHF: 287,95 Ft
2019. június 16., vasárnap
Jusztin

Belföld

Kocsis Máté: A rendet és közbiztonságot célzó rendeletek megalkotására készül Józsefváros

A rendet és közbiztonságot célzó rendeleteket alkothat meg csütörtöki ülésén a józsefvárosi képviselő-testület – közölte Kocsis Máté (Fidesz-KDNP), a VIII. kerület polgármestere szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Kifejtette, hogy a kisebb súlyú, eddig nem szabályozott kérdések szabályozását egy év elején zajlott kerületi konzultációra alapozták, amelyben mintegy 11 ezren nyilvánítottak véleményt.

A rendeletcsomag három ügycsoportot érint: az éttermek és vendéglátóhelyek éjszakai nyitva tartását, a közterületek rendjét, továbbá a lakóházak házirendjét. Utóbbit maguk a társasházak határozhatják meg – mondta Kocsis Máté.

A polgármester tájékoztatása szerint a szankcióknál a fokozatosság elvét érvényesítik, azaz többször figyelmeztetik a rendeletet megszegőket, majd a legalacsonyabb kiszabható bírságot alkalmazzák.

Kapcsolódó Cikkek

  • A családtámogatások az apákat is jelentősen segítik

    A családtámogatások az apákat is jelentősen segítik

    A kormány azon dolgozik, hogy megteremtse a család és a munka egyensúlyát az édesanyák mellett az édesapák számára is – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) családpolitikáért felelős helyettes államtitkára a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) vasárnap, az apák napjára szervezett dunai hajózást megelőző sajtótájékoztatóján Budapesten.

  • Kiegyensúlyozottan teljesít az ipar Magyarországon

    Kiegyensúlyozottan teljesít az ipar Magyarországon

    Összességében kiegyensúlyozottan teljesített az ipar az áprilisi adatok alapján Magyarországon – mondta Csath Magdolna közgazdász az M1 aktuális csatornán vasárnap, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb, a héten közzétett adatait elemezve.