EUR: 325,32 Ft
CHF: 295,20 Ft
2019. július 22., hétfő
Magdolna

Egyéb Érd

Kokeshi és kimonó

Különleges programmal, japán tematikus esttel készül meglepni Érd és környékének lakóit a Magyar Földrajzi Múzeum. Az este folyamán az érdeklődők ízelítőt kaphatnak a japán kultúra különlegességeiből, jukatát próbálhatnak, és maguk is készíthetnek japán legyezőt vagy kokesi babát.

A rendezvény két helyszínen zajlik: a múzeumi tetőtér és a hangulatos múzeumkert ad helyet a programoknak. A tetőtérben este fél hétkor nyílik meg Kércz Tibor természetfotós Japán téli vadvilága című kiállítása, amelyet szeptember 3-ig hétfő kivételével naponta 10–18 óráig lehet megtekinteni.


Este hét órától a Kerti kocsiszín színpadán a Kiyo-Kito Taiko dobegyüttes ad koncertet. Ez a magyarországi japándob-csoport, amely hazánkban immár 15 éve – elsőként és egyedülálló módon – képviseli ezt az egzotikus stílust. Céljuk nem kevesebb, mint ötvözni az ősi japán dobok és a modern kor zenei világát.

A koncertet követően kimonóbemutató lesz Csomai Zsuzsanna és Hollós Viktória közreműködésével, majd pedig a jukatát, azaz a hagyományos, széles ujjú japán ruhadarabot próbálhatják fel az erre vállalkozók.

Nyolc órától Japánhoz kapcsolódó előadásokat hallgathatnak meg az érdeklődők.

A képek a korábbi múzeumok éjszakája rendezvényein készültek. Fotó: www.foldrajzimuzeum.hu

A múzeum kertjében a Magyarországi Japán Teaegyesület tart teaszertartás-bemutatót. A kokesi babák ezt követő bemutatóján és készítésén való részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Az eredetileg játék céljából készült  babák az Edo-kor végétől váltak népszerű szuvenírré Japánban.

A lassan három évtizede működő Magyar Origami Kör rendszeresen szervez kiállításokat és kézműves-foglalkozásokat az ország számos pontján – ezúttal origamihajtogatással készülnek.

Kapcsolódó Cikkek

  • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

  • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.