2018. január 19., péntek
Sára, Márió

Egyéb Székesfehérvár

Koncertek a megújult püspökkertben

Június elején megnyílt a székesfehérvári Püspöki Palota kertje a nyári időszakra. Az idei évtől kulturális eseményeknek, koncerteknek is helyet ad a Püspökség megújult kertje.

A Püspökkerti koncertek elnevezésű programban elsőként a Székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI növendékeinek hangversenyét rendezték meg. A diákok Kodály, Bach és Brahms műveit szólaltatták meg hegedűn, oboán és fuvolán. Közreműködött Vasvári Tamás tanár.


Az Adventi Udvar mintájára júniusban is lesz lehetőség a nagyközönség számára, hogy felkeresse a Püspökség udvarát a Püspökkerti koncertek elnevezésű program alkalmával – hangzott el.

Az Adventi Udvar mintájára júniusban is lesz lehetőség a nagyközönség számára, hogy felkeresse a Püspökség udvarát a Püspökkerti koncertek elnevezésű program alkalmával Fotó: K. Mátyás Bertalan

Székesfehérvár belvárosának egyik ékessége a Püspöki Palota. Az épület a történelmi belvárosban, a Városház téren található. Az épület 1780–1801 között épült empire stílusban, de a copf stílus jegyei is
megtalálhatók rajta. Könyvtára körülbelül 40 ezer kötetet számlál a középkori kódexekkel és ősnyomtatványokkal. A palota a Szent István királynak a Szentföldre vezető zarándokútja melletti Nagyboldogasszony-bazilika helyén áll.

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.