2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Egyéb Miskolc

Közösen koncertezik az Edda és a Kárpátia

Június 16-án négy zenekar koncertezik a fedett szabadtéri jégpályán. A kapunyitás 17.20-kor lesz, először egy csajbanda, a Dorothy lép színpadra, utánuk a Cool Head Klan nyomja le a programját, majd 20 órától a Kárpátia, 22 órától pedig az Edda fog koncertezni.

Pataky Attilát, az Edda frontemberét kerestük meg, hogy beszéljen az aktualitásokról. „Idén kicsit előbb, április közepén nyitottunk Esztergomban a főtéren a turnénkkal, volt legalább 5 fok! Ez követően egy hasonlóan hideg napot fogtunk ki a Barba Negra Trackben is – pedig az már április legvégén volt –, ahol az eső ellenére is rengetegen voltak. Szóval átestünk a tűzpróbán, megyünk tovább, mert imádjuk ezt csinálni!


Teltház előtt játszott  az EDDA április végén a Barba Negra Trackben – fotó: Facebook / Lokál

 

A közelmúltban megjelent egy újabb könyvünk, egy újságíró barátom talált meg azzal, hogy összegezni kéne a dolgokat, úgy érzem, ez jól sikerült, mindenféle kérdésre ebből a könyvből megérkezik a válasz. Én ezzel gyakorlatilag mindent elmondtam, amit akartam, még titkokat is, nem maradt bennem semmi más közlendő. Egyébként a zenekar mostani tagjai is mind elmondják az Eddával kapcsolatos történetüket ebben a kötetben. Nemrég jelent meg az EDDA Művek 40 ÉV ROCK című DVD, ami a 2015-ös arénás koncertünk anyagát tartalmazza. Ezzel szerettük volna megörökíteni, visszaadni ennek a koncertnek az ízét, hangulatát. Szinte a teljes koncertanyag rákerült a kiadványra. Egyébként én azon a koncerten a betegségem legnehezebb fázisában voltam, 74 kilóra fogytam le és az első 20 percben bennem volt a majré, hogy ezt a majd háromórás bulit hogy fogom végigcsinálni. Aztán fölengedtem, jöttek a segítségek fentről és sikerült!”

 

A Kárpátiával közösen koncertezik Miskolcon az Edda – fotó: Lokál

 

Attist tavaly a Népkertben láthattuk zenekarával, itt a fia is fellépett vele egy közös blokkban, erről is kérdeztük az énekest: „Mára már bevett gyakorlattá vált ez, de az utóbbi időszakban erősítettünk rá erre, már újabb dalok is vannak, amiket közösen éneklünk. Ez büszkeséggel és örömmel tölt el, remélem, hogy még van jó pár évem, addig a fiam is csiszolódik, érik, és készen fog állni a feladatra, hogy a helyembe lépjen.”


A Kárpátia is nagy rajongótábornak örvend Miskolcon, nekik tavaly augusztusban jelent meg a Territórium című lemezük, amit hamarosan követ egy új, amire a srácok azt mondják, hogy nagy durranás várható. Attilát a velük való kapcsolatról is kérdeztük: „Ismerjük már egymást régebbről, de itt most egy debütálás lesz, hiszen először játszunk együtt! Tisztelem az ő erőfeszítéseiket, amit tesznek a nemzetért, ők direktebben fogalmaznak, mi egy kicsit árnyaltabban. Egyébként azt üzenem a koncertre készülőknek, hogy kapaszkodjanak! Az ember, ha hazamegy, bizonyítani akar és ez ezúttal sem lesz másként!”

Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.