EUR: 322,36 Ft
CHF: 287,02 Ft
2019. június 18., kedd
Arnold, Levente

Egyéb Szekszárd

KRESZ-park a Béla téren

Mini KRESZ-parkban gyakorolhatták a közlekedés szabályait a szekszárdi óvódások és általános iskolások múlt héten a Vármegyeháza előtti területen.

Ács Rezső polgármester elmondta, hogy a megyeszékhely közelmúltban elnyert közlekedésbiztonsági díjának köszönhetően valósult meg a rendezvény. Egyrészt szakmai programokat szerveztek, másrészt a gyerekek tudatos közlekedővé nevelésére fordítottak kiemelt figyelmet. Hozzátette, reméli, hogy azok a gyermekek, akik részt vettek ebben a játékos programban, magabiztosabban és tudatosabban közlekednek majd az igazi forgalomban. A pályán, amely valós közlekedési csomópontokat és helyzeteket szimulált, összesen hét szekszárdi óvoda és hat helyi iskola óvodásai, illetve tanulói gyakorolhatták a közlekedést.


A díj elnyerése eredményeként megvalósított programban egy szakmai konferenciát is tartottak, amelynek témája a település közlekedésbiztonsága volt. A rendezvényen többek között a rendőrséggel is egyeztettek a kerékpárutak kialakítása kapcsán arról, hogy miként lehet biztonságosan megváltoztatni a megszokott forgalmi rendet.

Kapcsolódó Cikkek

 • Légy szíves! Légy színes!

  Légy szíves! Légy színes!

  Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.

 • Hendrix-műsor Tátraival

  Hendrix-műsor Tátraival

  A hejőcsabai Gárdonyi Parkban, varázslatos környezetében, június 28-án lehet majd egy különleges zenei csemegét nézni-hallgatni.

 • GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.