EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb Debrecen

Külföldi hallgatók búcsúztak az egyetemtől

Magyaros menüsor, oklevélátadás, zászlós parti… Búcsúztak a tavaszi szemeszterre érkező cserehallgatók az egyetemi Díszudvaron. A Debreceni Egyetem Hallgatói Külügyi Bizottsága 120 külföldi hallgatótól köszönt el a már hagyománnyá vált búcsúvacsora keretében.

A szervezők igyekeztek „magyaros” hangulatról gondoskodni, így a kiváló hazai borok mellett nyírségi gombócleves és derelye került az asztalokra. A búcsúesten a közösség kiemelkedő hallgatóit is jutalmazták. A díjazott kategóriák között szerepelt a magyarul legjobban beszélő, vagy épp a legbarátságosabb cserehallgató, mi több Mr. és Mrs. Erasmust is választottak az esten, amelyen a spanyol David Espiñeira és a francia Raky Mata érdemelte ki a Mr. és Mrs. címet. A búcsúvacsora a belvárosban folytatódott, ahol zászlós parti színesítette az estét.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.