2019. szeptember 23., hétfő
Tekla, Líviusz

Egyéb Debrecen

Külföldi hallgatók búcsúztak az egyetemtől

Magyaros menüsor, oklevélátadás, zászlós parti… Búcsúztak a tavaszi szemeszterre érkező cserehallgatók az egyetemi Díszudvaron. A Debreceni Egyetem Hallgatói Külügyi Bizottsága 120 külföldi hallgatótól köszönt el a már hagyománnyá vált búcsúvacsora keretében.

A szervezők igyekeztek „magyaros” hangulatról gondoskodni, így a kiváló hazai borok mellett nyírségi gombócleves és derelye került az asztalokra. A búcsúesten a közösség kiemelkedő hallgatóit is jutalmazták. A díjazott kategóriák között szerepelt a magyarul legjobban beszélő, vagy épp a legbarátságosabb cserehallgató, mi több Mr. és Mrs. Erasmust is választottak az esten, amelyen a spanyol David Espiñeira és a francia Raky Mata érdemelte ki a Mr. és Mrs. címet. A búcsúvacsora a belvárosban folytatódott, ahol zászlós parti színesítette az estét.

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.