2017. november 24., péntek
Emma

Egyéb Győr

Különleges nyitány

Fellép majd július 23-án sokak nagy kedvence, a világsztár Steve Aoki, de itt lesz a Kerekes Band és a The Biebers, sőt Ördög Nórát és Szujó Zoltánt is élőben láthatja majd a EYOF nyitóünnepségének közönsége és a sportolók. Látványos, vidám és megismételhetetlen lesz, az már biztos!

Felejthetetlen show-t ígérnek a szervezők a megnyitó ünnepségen, amelynek fontos szervezőelve, hogy a győri és a magyar kultúrára épít, de oly módon, hogy az a fiatalok számára is fogyasztható, magával ragadó legyen.


Heilig András, a nyitóünnepség rendezője és Borkai Zsolt polgármester
Fotó: O. Jakócs Péter

– Az olimpiák közvetítései során a nyitóünnepségre különös figyelem irányul, és bízunk benne, hogy ez nem lesz másként Győr esetében sem, hiszen különleges nyitánnyal készülünk – fogalmazott Borkai Zsolt polgármester, a szervezőbizottság elnöke.

A július 23-án 20.30-kor az ETO Stadionban kezdődő kétórás program első 24 perce egy művészeti kavalkád lesz, különleges látványelemekkel. A stadion közepén egy hat méter széles, hat méter magas kocka, vagyis egy háromdimenziós LED-fal helyezkedik majd el, amely mozog, kinyílik, rengeteg lehetőséget kínál a látványos produkciók még látványosabbá tételéhez. A hattonnás szerkezet mozgatásán kizárólag győri cégek dolgoznak, ahogy a művészi programban is olyan győri társulatok működnek közre, mint a Győri Balett, a Győri Filharmonikus Zenekar, a Győri Nemzeti Színház és a Vaskakas Bábszínház.


A megnyitó látványterve, helyszín az ETO Park
Fotó: O. Jakócs Péter

A műsorban mintegy háromszáz táncos, akrobata, sportoló és egyéb szereplőt lehet majd látni. A nyitány után következik a hivatalos rész a beszédekkel, a fogadalomtételekkel és a csapatok bevonulásával. Különlegesség, hogy a csapatok nem kívülről érkeznek a stadionba, hanem annak lelátóján foglalnak helyet, így már az elejétől részesei lehetnek az élménynek. Ráadásul a mintegy 14 ezer különleges karkötő segítségével nemcsak a sportolók, hanem valamennyi néző aktív részese lehet a show-nak, segítségükkel például a nemzetek zászlói stadionnyi méretben jelenhetnek meg. Az EYOF lángjának megérkezése is rendhagyó lesz, mert azt a sportolók közé is beviszik.

Ördög Nóra mellett Szujó Zoltán lesz a műsorvezetője a megnyitónak
Fotó: O. Jakócs Péter

A harmadik rész a szórakozásé, ekkor a zene kerül előtérbe, többek között a Virtuózok című műsor fiatal tehetségei, a népzenei és modern elemeket ötvöző Kerekes Band vagy az EYOF dalát is jegyző The Biebers közreműködésével. A nemzetközi sztárfellépő pedig a fiatal korosztály egyik kedvenc, DJ-je, Steve Aoki lesz, aki örömmel mondott igent a felkérésre, és a sajtótájékoztatón videóüzenetben is köszöntötte a résztvevőket. Az ünnepséget a Duna Word élőben közvetíti, így országszerte és a határon túli magyar területeken is meg lehet tekinteni hazánk első olimpiai eseményének nyitányát.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Magyarország nem áldozza fel a világpolitika oltárán a kárpátaljai magyarokat, és ellenáll mindenfajta olyan törekvésnek, amely téves geopolitikai kontextusba kívánja helyezni a magyar kormány álláspontját Ukrajna európai inspirációval kapcsolatban – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben pénteken, az EU-tagországok és keleti partnerországaik állam- és kormányfői találkozóját követően.

 • Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Komoly veszélye van annak, hogy túl sokat ülünk, keveset mozgunk, ráadásul táplálkozásunk is gyakran egysíkú. Ezt az életmódot azonban egyre kevésbé bírja a testünk, állatja a szakértő, aki szerint ez is lehet az oka, hogy egyre több a mozgásszervi megbetegedés, a szív- és keringési rendellenesség, az anyagcserezavar.

 • Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  A légszennyezés, különösen a levegőben lévő szállópor rosszabb minőségű férfi ivarsejteket eredményez az Occupational and Environmental Medicine tudományos folyóirat szerdán megjelent számában közzétett tanulmány szerint.