EUR: 324,06 Ft
CHF: 290,53 Ft
2019. június 20., csütörtök
Rafael

Egyéb Győr

Különleges nyitány

Fellép majd július 23-án sokak nagy kedvence, a világsztár Steve Aoki, de itt lesz a Kerekes Band és a The Biebers, sőt Ördög Nórát és Szujó Zoltánt is élőben láthatja majd a EYOF nyitóünnepségének közönsége és a sportolók. Látványos, vidám és megismételhetetlen lesz, az már biztos!

Felejthetetlen show-t ígérnek a szervezők a megnyitó ünnepségen, amelynek fontos szervezőelve, hogy a győri és a magyar kultúrára épít, de oly módon, hogy az a fiatalok számára is fogyasztható, magával ragadó legyen.


Heilig András, a nyitóünnepség rendezője és Borkai Zsolt polgármester
Fotó: O. Jakócs Péter

– Az olimpiák közvetítései során a nyitóünnepségre különös figyelem irányul, és bízunk benne, hogy ez nem lesz másként Győr esetében sem, hiszen különleges nyitánnyal készülünk – fogalmazott Borkai Zsolt polgármester, a szervezőbizottság elnöke.

A július 23-án 20.30-kor az ETO Stadionban kezdődő kétórás program első 24 perce egy művészeti kavalkád lesz, különleges látványelemekkel. A stadion közepén egy hat méter széles, hat méter magas kocka, vagyis egy háromdimenziós LED-fal helyezkedik majd el, amely mozog, kinyílik, rengeteg lehetőséget kínál a látványos produkciók még látványosabbá tételéhez. A hattonnás szerkezet mozgatásán kizárólag győri cégek dolgoznak, ahogy a művészi programban is olyan győri társulatok működnek közre, mint a Győri Balett, a Győri Filharmonikus Zenekar, a Győri Nemzeti Színház és a Vaskakas Bábszínház.


A megnyitó látványterve, helyszín az ETO Park
Fotó: O. Jakócs Péter

A műsorban mintegy háromszáz táncos, akrobata, sportoló és egyéb szereplőt lehet majd látni. A nyitány után következik a hivatalos rész a beszédekkel, a fogadalomtételekkel és a csapatok bevonulásával. Különlegesség, hogy a csapatok nem kívülről érkeznek a stadionba, hanem annak lelátóján foglalnak helyet, így már az elejétől részesei lehetnek az élménynek. Ráadásul a mintegy 14 ezer különleges karkötő segítségével nemcsak a sportolók, hanem valamennyi néző aktív részese lehet a show-nak, segítségükkel például a nemzetek zászlói stadionnyi méretben jelenhetnek meg. Az EYOF lángjának megérkezése is rendhagyó lesz, mert azt a sportolók közé is beviszik.

Ördög Nóra mellett Szujó Zoltán lesz a műsorvezetője a megnyitónak
Fotó: O. Jakócs Péter

A harmadik rész a szórakozásé, ekkor a zene kerül előtérbe, többek között a Virtuózok című műsor fiatal tehetségei, a népzenei és modern elemeket ötvöző Kerekes Band vagy az EYOF dalát is jegyző The Biebers közreműködésével. A nemzetközi sztárfellépő pedig a fiatal korosztály egyik kedvenc, DJ-je, Steve Aoki lesz, aki örömmel mondott igent a felkérésre, és a sajtótájékoztatón videóüzenetben is köszöntötte a résztvevőket. Az ünnepséget a Duna Word élőben közvetíti, így országszerte és a határon túli magyar területeken is meg lehet tekinteni hazánk első olimpiai eseményének nyitányát.

Kapcsolódó Cikkek