EUR: 325,97 Ft
CHF: 294,31 Ft
2019. július 17., szerda
Endre, Elek

Egyéb Dunaújváros

Különleges zenei kavalkád

Különleges zenei élményt kínál a Petőfi Művészeti Liget vasárnapi programja: a jól ismert dunaújvárosi Quintia zenekar mellett Alexander Horsch és az Arany Pajzs 432 Hz Együttes is színpadra lép majd. 

A Quintia zenekar 2011-es megalakulása óta számos alkalommal adott koncertet Dunaújváros meghatározó rendezvényein. A hangszerek és a zene változatossága jellemzi az együttest, amelyben az öt hölgy egyebek között a citera hangjait is életre kelti. A magyar dallamok mellett olykor a popzenéből is kölcsönöznek: aki valaha hallotta a Los Lobos: Cancion del Mariachi adaptációját a Quintia értelmezésében, nehezen felejti el.


Kurina Laura cselló játéka is meghatározó eleme a Quintia zenejének
Fotó: Ónodi Zoltán

 

Alexandre Horsch és az Arany Pajzs 432 Hz Együttes hasonlóan sokszínű zenei repertoárból dolgozik, hiszen műsorukban az ír és magyar népzenei dallamok mellett helyet kapnak a moldvai dalok is, bemutatva, mennyire hasonlít ez a fajta zene a kelta hagyományos muzsikára. A különleges élményt kínáló rendezvény június 25-én, vasárnap este nyolc órakor kezdődik a Petőfi Művészeti Liget szabadtéri színpadán.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.