2019. július 22., hétfő
Magdolna

Egyéb Dunaújváros

Kulturális programok egész nyáron a ligetben

A kőszínházi évad végének közeledtével is kiszolgálja az igényes, kulturált szórakozásra vágyó közönséget a Bartók Kamaraszínház: hagyományosan megszervezik a Petőfi Művészeti Liget elnevezésű, egész nyáron át tartó programsorozatot, amely több korosztály számára kínál kikapcsolódási lehetőséget. 

Június 25-én, az Alma Zenekar koncertjével nyílik meg a Petőfi Művészeti Liget rendezvénysorozata, hetente háromszor, szerdán, pénteken és vasárnap zenei fellépők, színházi előadások és gyermekeknek szóló programok várják a kilátogatókat. A szervezők az idén is nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy az előadók közül minél többen dunaújvárosi származású, Dunaújvároshoz kötődő művészek legyenek.


A tavalyi évben is rengeteg érdeklődő látogatott ki a rendezvényekre (fotó: Őri György)

Ennek jegyében a Quimbyből ismert Varga Livius ezúttal A kutya vacsorája nevű zenekarral érkezik a ligetbe. A helyi Quintia zenekar mellett pedig többek között a Bohemian Betyars is szerepel  a Petőfi Művészeti Liget fellépőinek sorában. A programok egészen augusztus 27-ig tartanak, amikor ligetzáró-évadnyitó rendezvényt szerveznek.

Kapcsolódó Cikkek