EUR: 310,27 Ft
CHF: 258,68 Ft
2018. április 19., csütörtök
Emma

Egyéb Dunaújváros

Kulturális programok egész nyáron a ligetben

A kőszínházi évad végének közeledtével is kiszolgálja az igényes, kulturált szórakozásra vágyó közönséget a Bartók Kamaraszínház: hagyományosan megszervezik a Petőfi Művészeti Liget elnevezésű, egész nyáron át tartó programsorozatot, amely több korosztály számára kínál kikapcsolódási lehetőséget. 

Június 25-én, az Alma Zenekar koncertjével nyílik meg a Petőfi Művészeti Liget rendezvénysorozata, hetente háromszor, szerdán, pénteken és vasárnap zenei fellépők, színházi előadások és gyermekeknek szóló programok várják a kilátogatókat. A szervezők az idén is nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy az előadók közül minél többen dunaújvárosi származású, Dunaújvároshoz kötődő művészek legyenek.


A tavalyi évben is rengeteg érdeklődő látogatott ki a rendezvényekre (fotó: Őri György)

Ennek jegyében a Quimbyből ismert Varga Livius ezúttal A kutya vacsorája nevű zenekarral érkezik a ligetbe. A helyi Quintia zenekar mellett pedig többek között a Bohemian Betyars is szerepel  a Petőfi Művészeti Liget fellépőinek sorában. A programok egészen augusztus 27-ig tartanak, amikor ligetzáró-évadnyitó rendezvényt szerveznek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.