EUR: 325,02 Ft
CHF: 295,05 Ft
2019. július 20., szombat
Illés

Egyéb IX.kerület

Kupagyőzelemmel zárta a Fradi a szezont

A bajnokságban csupán a negyedik helyen végzett a Ferencváros labdarúgócsapata, de a játékosok a Magyar Kupa megnyerésével kárpótolták a szurkolókat.

Sokan azt gondolták, hogy a tavalyi bajnoki cím után idén is a Ferencváros lesz a „trónkövetelő” Videoton legnagyobb ellenfele a bajnokságban, de a zöld-fehérek idén nem mindig tudták azt az átütő játékot játszani, amit tavaly megszoktak a szurkolók. Végül ugyan nem a Videoton lett a bajnok, ám ez aligha vigasztalja a játékosokat, főleg, ha azt nézzük, a csapat végül a dobogóról is lemaradt, és csupán a negyedik helyen végzett.
– Az egész idei bajnokság egy kicsit furcsa volt már ősszel is.


A Ferencváros idén is megnyerte a Magyar Kupát (MTI Fotó: Illyés Tibor)

Nem volt egy olyan csapat sem, amelyik nagyon el tudott volna húzni a többiektől, mindenki sok pontot veszített, a Vidi és a Honvéd is csak a végén tudott elhúzni. Sokat kell még dolgozni, de jó úton jár a magyar bajnokság – mondta az utolsó forduló után Thomas Doll, aki akkor még nem értékelte csapata teljesítményét.

Doll szerint megfelelően zárták az évet (Fotó: Mészáros Diána)

A zöld-fehérek aztán a Vasas elleni Magyar Kupa-döntőn a rendes játékidőben elért 1-1-es eredmény után tizenegyesekkel megnyerték a kupát. Sorrendben immár harmadszor.
– Védekezés szempontjából jól hajtottuk végre a feladatunkat, valamivel nagyobb átütőerőre lett volna szükségünk, a helyzetek megvoltak. Azt gondolom, egyik csapat sem tett fel egy lapra mindent a támadások terén – mondta a kupagyőzelem után az edző. – Volt egy szakasza a meccsnek, amikor 1-0-ra vezettünk, ekkor egy második gólt is sikerült szereznünk.?????????? Dicséret illeti a játékosokat, nagyon nagy tempót diktáltak ebben a fülledt időben. A játékosok mindent kiadtak magukból, morális tartásukról adtak tanúbizonyságot. Különböző fázisai voltak a meccsnek, volt, hogy a Vasas dominált és alakított ki helyzeteket, majd pedig mi. A pályán Oenning úrral is beszéltem, kemény szituáció elveszíteni így egy döntőt, én is átéltem már ilyet a Dortmund edzőjeként a Bayern ellen. A Vasas méltó ellenfél volt és mindent beleadott. Végigharcoltuk ezt a szezont, nagyon sok problémával és akadállyal küszködtünk, volt olyan igazolásunk, amely nem vált be, de megfelelően zártuk le. Az volt a szép, hogy ma nyolc olyan játékos volt a pályán, aki az elmúlt évben is játszott a döntőben.


Kapcsolódó Cikkek

  • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

  • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.