2019. szeptember 23., hétfő
Tekla, Líviusz

Egyéb XVIII.kerület

Lecsapott a Gyál-brothers

Az országos footgolfbajnokság harmadik fordulójában, a Hörmann Footgolf Versenyen a közeli Gyálon élő Bacskai testvérpár remekelt, a sokkal rutinosabbnak mondható Bence és öccse, Péter a sportág első világbajnokával, Lengyel Bélával egyetemben azonos pontszámmal az első helyen végzett a Balatonudvariban található Balaton Golf Club pályáján a múlt vasárnap.

A szabályok értelmében az utolsó szakaszokon elért jobb eredménynek köszönhetően Lengyel Béla, Bacskai Péter, Bacskai Bence lett a sorrend.


Bence és Péter is felfért a dobogóra (fotók: Hole Hunters)

Bence minden verseny előtt favoritnak számít

Bacskai Bence rutinos játékosnak mondható, már ami a labdarúgás és golf ötvözetéből létrejött footgolfot illeti. Hogy mást ne mondjunk, a tavalyi bajnokság ezüstérmeséről, illetve a felnőtt férfi kategória győzteséről van szó. Idén az országos ranglista második helyén áll, a bajnokságban pedig a harmadik pozíciót foglalja el. Öccse, Péter most először vett részt hivatalos versenyen, és rögtön − még ha minimális különbséggel is − megelőzte bátyját.

Peti első fellépésén rögtön érmet nyert

− Előzetesen, a szombati pályabejárás után pont ezzel az eredménnyel számoltam, úgyhogy csalódott nem lehetek, teljesítettem a tervet − mondta a verseny után Bence, aki megnyugtatta a riválisokat, több fivért nem csábít le a pályára, lánytestvérük ugyanis nem érez indíttatást erre.


− Bence invitált, hogy próbáljam ki a játékot. Egy nagyon technikás pályát ismerhettünk meg. Szerettem volna nyerni, még lehetett volna egy kicsit jobb az eredményem − vette át a szót a maximalista öcs, aki első fellépésén rutinos klasszisokat utasított maga mögé és rögtön a 17. helyre robbant be a bajnokságban.

Mi az a footgolf?

A hollandok által kitalált játék lényege, hogy golfpályán, a golf szabályait követve ötös méretű focilabdát kell lábbal minél kevesebb rúgással a külön erre a célra és méretre kialakított lyukba juttatni. Az első világbajnokságot hazánkban rendezték 2012-ben, amit Lengyel Béla nyert. Tavaly januárban Argentína adott otthont a második vb-nek.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Ziomara Morrison az Aluinvent DVTK új játékosa

    Ziomara Morrison az Aluinvent DVTK új játékosa

    Az Aluinvent DVTK centere, Chanel Mokango néhány nappal ezelőtt edzés közben súlyos térdsérülést szenvedett. A kongói játékos felépülése hosszabb időt vesz igénybe, ezért a pótlásáról azonnal gondoskodni kellett.