EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb XVIII.kerület

Lecsapott a Gyál-brothers

Az országos footgolfbajnokság harmadik fordulójában, a Hörmann Footgolf Versenyen a közeli Gyálon élő Bacskai testvérpár remekelt, a sokkal rutinosabbnak mondható Bence és öccse, Péter a sportág első világbajnokával, Lengyel Bélával egyetemben azonos pontszámmal az első helyen végzett a Balatonudvariban található Balaton Golf Club pályáján a múlt vasárnap.

A szabályok értelmében az utolsó szakaszokon elért jobb eredménynek köszönhetően Lengyel Béla, Bacskai Péter, Bacskai Bence lett a sorrend.


Bence és Péter is felfért a dobogóra (fotók: Hole Hunters)

Bence minden verseny előtt favoritnak számít

Bacskai Bence rutinos játékosnak mondható, már ami a labdarúgás és golf ötvözetéből létrejött footgolfot illeti. Hogy mást ne mondjunk, a tavalyi bajnokság ezüstérmeséről, illetve a felnőtt férfi kategória győzteséről van szó. Idén az országos ranglista második helyén áll, a bajnokságban pedig a harmadik pozíciót foglalja el. Öccse, Péter most először vett részt hivatalos versenyen, és rögtön − még ha minimális különbséggel is − megelőzte bátyját.

Peti első fellépésén rögtön érmet nyert

− Előzetesen, a szombati pályabejárás után pont ezzel az eredménnyel számoltam, úgyhogy csalódott nem lehetek, teljesítettem a tervet − mondta a verseny után Bence, aki megnyugtatta a riválisokat, több fivért nem csábít le a pályára, lánytestvérük ugyanis nem érez indíttatást erre.


− Bence invitált, hogy próbáljam ki a játékot. Egy nagyon technikás pályát ismerhettünk meg. Szerettem volna nyerni, még lehetett volna egy kicsit jobb az eredményem − vette át a szót a maximalista öcs, aki első fellépésén rutinos klasszisokat utasított maga mögé és rögtön a 17. helyre robbant be a bajnokságban.

Mi az a footgolf?

A hollandok által kitalált játék lényege, hogy golfpályán, a golf szabályait követve ötös méretű focilabdát kell lábbal minél kevesebb rúgással a külön erre a célra és méretre kialakított lyukba juttatni. Az első világbajnokságot hazánkban rendezték 2012-ben, amit Lengyel Béla nyert. Tavaly januárban Argentína adott otthont a második vb-nek.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.