EUR: 325,32 Ft
CHF: 295,20 Ft
2019. július 22., hétfő
Magdolna

Belföld

Ledarált iratok Czeglédyék kukájában

A szombathelyi Human Operator Zrt. épülete előtt egy kukában ledarált áfabevallásokra bukkant az Echo TV Informátor című műsorának stábja szerdán. Ennek a cégnek az egyik vezetője a múlt héten előzetes letartóztatásba került MSZP-s Czeglédy Csaba.

A baloldal ügyvédjeként emlegetett Czeglédy Csabát, az MSZP szombathelyi politikusát a múlt héten helyezték előzetes letartóztatásba, mert a gyanú szerint egy bonyolult munkaerő-közvetítő bűnszervezet tagjaként hárommilliárdos költségvetési csalásban vett részt. Az Echo Tv Informátor című műsorának stábja még szerdán járt Czeglédy cége, a Human Operator Zrt. szombathelyi székházánál, ahol egy kukában meghökkentő iratokra bukkantak.


– A szemetesben két hatalmas zacskót találtunk, bennük ledarált hivatalos iratokkal – mondta a Lokálnak Szarvas Szilveszter, az Informátor felelős szerkesztője, egyben a PestiSrácok főszerkesztő-helyettese. Szerinte fejléceket is láttak a papírokon a Human Operator Zrt. nevével, sőt azt is sikerült kivenniük, hogy az iratok – legalábbis egy részük – benyújtandó áfabevallások voltak.

Szarvas Szilveszter és az Echo TV stábja érdekes dolgokra bukkant a kukában

– Amint megtaláltuk a hivatalos iratokat, azonnal bejelentést tettünk a rendőrségen. Két járőr ki is jött, ám ők nem tudták megmondani, hogy történt-e bármilyen szabálytalanság. Végül a két zacskót is visszadobták a kukába, és amikor ki akartuk szedni, hogy elvigyük, annyit mondtak: ezt nem tehetjük meg, mert nem a mi tulajdonunk. Persze amikor elmentek, mi magunkhoz vettük és elhoztuk azokat – fogalmazott lapunknak Szarvas Szilveszter. Hozzátette: a NAV-nak is jelezték a történteket, ám ők azt mondták, hogy majd tájékozódnak a műsorból, amely ma 21.30-kor kerül adásba az Echo TV-n.


Az újságíró kérdésünkre, miszerint elképzelhető-e, hogy olyan papírokról van szó, amelyek megsemmisítése egy bizonyos idő után teljesen törvényes, annyit mondott: ezt ő nem tudja megítélni, ám az mindenesetre elgondolkodtató, hogy amikor elmentek a rendőrök, a Human Operator Zrt. székházából kijött két ember, és zacskókban vissza akarták vinni az épületbe a kedd éjszaka ledarált papírokat. Azt, hogy pont kedd éjszaka történt a megsemmisítés, az egyik szomszéd mesélte el a stáb tagjainak. Az ügyben kerestük a céget, de lapzártánkig nem válaszoltak.

– A szeméttárolóban kommunális hulladékot találtak a szombathelyi rendőrkapitányság munkatársai, ezért az érintett ügyben nem indult eljárás – közölte a Lokállal a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Hatalmas siker a családvédelmi akcióterv

    Hatalmas siker a családvédelmi akcióterv

    A nagycsaládosok autóvásárlási támogatása a legnépszerűbb a családvédelmi akcióterv júliusi elsején életbe lépett elemei között. A babaváró támogatást háromezren igényelték eddig, közülük 1300 pár már meg is kapta a tízmillió forintot.

  • Csűrfesztivál az erdélyi Mérában

    Csűrfesztivál az erdélyi Mérában

    A magyar és romániai fellépők mellett izraeli, mexikói, lengyel, görög-török-brit és norvég előadók is színpadra lépnek az erdélyi Mérában augusztus első négy napján a Világzenei Csűrfesztiválon.