2020. január 24., péntek
Timót

Belföld

Lefoglalta a NAV Czeglédyék ledarált iratait

Lefoglalta a ledarált hivatalos iratokat, és Czeglédy Csaba ügyében tanúként hallgatta ki Szarvas Szilvesztert, az Echo Tv Informátor című magazinműsorának felelős szerkesztőjét a NAV. A tévés stáb korábban Szombathelyen, a szocialista politikus cégénél talált ledarált hivatalos papírokat a kukába dobva.

Már az adóhatóság figyelmét is felkeltette az a ledarált irathalmaz, amelyet egy tévés stáb talált múlt hét szerdán Szombathelyen. Mint a Lokál korábban beszámolt róla, a baloldal ügyvédjeként emlegetett Czeglédy Csabát, az MSZP szombathelyi politikusát két hete helyezték előzetes letartóztatásba, mert a gyanú szerint egy bonyolult munkaerő-közvetítő bűnszervezet tagjaként hárommilliárdos költségvetési csalásban vett részt. Az Echo Tv Informátor című műsorának stábja június 21-én járt Czeglédy cége, a Human Operator Zrt. szombathelyi székházánál, ahol egy kukában meghökkentő iratokra bukkantak, amelyeket magukkal is vittek.

A ledarált iratok
Forrás: PestiSracok

– A megtalálás után két nappal, még a múlt hét pénteki adás előtt megkeresett engem a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), hogy tanúként szeretnének kihallgatni a történtekkel kapcsolatban, és arra is megkértek, hogy hozzam magammal a ledarált iratokat – mondta lapunknak Szarvas Szilveszter, az Echo Tv Informátor című műsorának felelős szerkesztője, aki egyben a PestiSrácok főszerkesztő-helyettese is. Azt is elmondta: hétfőn hallgatták ki a NAV nyomozói, akiknek átadta azokat a bizonyítékokat, amelyeket a múlt héten találtak a kukába dobva a Humán Operátor Zrt. székházánál.


Czeglédy Csaba ügyvéd /Fotó: szegedma.hu

– A NAV bűnügyi nyomozója megállapította, hogy az apróra darált iratok valóban áfabevallások. A papírok lefoglalásáról jegyzőkönyv is készült. Egyelőre az, hogy szerepel-e valamilyen dátum a papírokon, még nem derült ki – mondta a Lokálnak Szarvas Szilveszter. Hozzátette: az érdekes történetről bővebben az Echo Tv Troll című műsora számol be jövő hét kedden. Czeglédy Csaba, a szombathelyi szocialisták elnöke nem először kerül összetűzésbe a törvénnyel, 2002-ben jogerősen elítélték adócsalásért.

Tegnap kora délután jelentették be, hogy újabb embert vettek őrizetbe a Czeglédy Csaba és társai ellen költségvetési csalás gyanúja miatt indult nyomozás során. Az ügyészség indítványozta a nő előzetes letartóztatását – közölte Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője.

 

Kapcsolódó Cikkek